Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Helemaal zen met Clutter in Office 365

Tip van de week. Nu, na een maand, weet ik het zeker: Clutter is fijn! Wat een weldadige rust heerst er in mijn Postvak IN. Het enige wat ik heb gedaan is kiezen in Office 365 voor ‘onbelangrijke e-mail afzonderen’.

clutter aanzetten

Wel gewenst, niet urgent
Ik hou veel informatiebronnen in de gaten en probeer vaak nieuwe tools uit. Dat levert onwillekeurig veel verkeer op in mijn inbox, waar ik niet meteen iets mee moet. En al die 1-op-veel mailtjes die ik krijg gaan nu meteen naar de map ‘onbelangrijke e-mail’ en wachten daar vriendelijk tot ik er tijd voor heb. Want let op: het is gewenste e-mail, maar wel van het soort ‘niet-urgent’.

Leergierig
En Clutter begrijpt verbazingwekkend goed wat ik waar wil hebben. En gaat het mis, dan verplaats je de mail van de een naar de andere map. Clutter begrijpt de hint meteen. Het is een leergierig typje hoor, want vandaag krijg ik deze mail met een handig overzicht van welke afzenders in mijn ’onbelangrijke e-mailmapje’ zijn gekomen. Check, check, dubbelcheck.

clutter mail

Zo word ik overdag veel minder afgeleid van mijn gestelde prioriteiten en kan ik op een zelf gekozen moment even bijlezen. Voor mij is dat aan het begin en eind van de dag. Ook al uitgeprobeerd, deze slimme dienst van Office 365?

Hier lees je meer achtergrond van Microsoft over Clutter.