Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Heb jij social intranet keuzestress?

De voor- en nadelen van standaardoplossingen uit de doeken gedaan

Jouw organisatie is klaar voor een nieuwe manier van werken. Om medewerkers flexibel te laten werken, informatie snel met elkaar te delen en veilig te beheren is het oog gevallen op een digitale werkplek op basis van een social intranet. Maar nu moet je kiezen: gaan we voor een standaardoplossing of gaan we dit platform zelf bouwen en beheren? Deze whitepaper zet de voordelen én nadelen van een standaardoplossing op een rij, zo ontdek je zelf of dit voor jouw organisatie een oplossing is.

Wat moet dat kosten?

Een standaardoplossing is altijd een Software-as-a-Service (SaaS). Per medewerker neem je een abonnement af. Heb je minder mensen in dienst, dan dalen de kosten. Neem je nieuwe mensen aan, dan betaal je wat meer. Daartegen staat wel dat je minder hoeft te investeren in hardware om die applicaties in jouw bedrijf te laten draaien. Kies je voor maatwerk, houd dan ook rekening met de kosten die komen na het uitrollen van de software. Bugfixen, onderhoud, updates; het kan behoorlijk in de papieren lopen. Maar welke oplossing nu het goedkoopst is? Dat is moeilijk te zeggen en is nauw verbonden met de grootte van de organisatie en de eisen die gesteld worden aan het platform. Wel is duidelijke een trend richting SaaS-intranet gaande omwille van de flexibiliteit en schaalbaarheid.

Standaardoplossingen zijn…standaard

Het is een open deur, maar toch het vermelden waard. Je kiest voor standaard, dus je moet accepteren dat je niet alles kan aanpassen en naar wens kan inrichten. Een standaard intranet kan je tot ongeveer 80% inrichten zoals de organisatie het wil, maar die overige 20% moet je dus accepteren. Je kan altijd maatwerk toevoegen aan jouw standaard, maar dan gaan wel de kosten omhoog.

Maak een eind aan jouw twijfel

Wil je weten of een standaard intranet voor jouw organisatie werkt? Lees dan alle voor- en nadelen rustig na, inventariseer de wensen van jouw organisatie en ga aan de slag.