Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Heb jij een cloudontsnappingsplan klaar?

Laat je niet vastketenen aan één publieke cloud

Een beetje onorthodox, maar de titel van deze whitepaper is Escape from the Cloud. Bijzonder, want wordt ons niet verteld dat we juist moeten afstappen van servers in eigen beheer en afscheid moeten nemen van onze verouderde software? Dan krijgen we nu ineens te horen dat we de cloud moeten ontsnappen? Ondanks de titel raadt deze whitepaper je niet af om helemaal van de cloud af te stappen. Waar het wèl om gaat is het nadenken over beschermen en beheren van jouw data. Immers, het verhuizen naar de cloud is eenvoudig, maar wat als je wil verhuizen naar een nieuwe cloud-provider? Of wanneer blijkt dat bepaalde bedrijfskritische informatie toch beter in het eigen datacenter staat? Dan heb je een escape-plan nodig!

De publieke cloud is ongekend populair

Toepassingen zoals Exact Online, Salesforce en Office 365 zorgden er de afgelopen jaren voor dat bedrijven steeds vaker hun cloud-watervrees overwonnen en de publieke cloud inzetten in hun organisatie. Dat is niet vreemd, want met deze Software-as-a-Service heeft iedereen altijd de meest recente versie op hun computer. Bovendien krijg je op regelmatige tijdstippen nieuwe functionaliteiten die anders wellicht buiten jouw bereik vallen. Denk maar aan de AI-toepassingen zoals in Office 365 of de geavanceerde rapportagetools in Salesforce. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want jouw IT-afdeling moet denken aan:

  • Hoe krijgen we grip op deze versnipperde IT?
  • Hoe houden we de kosten onder controle?
  • Hoe beschermen we onze data in de publieke cloud?

Datamanagement en escape-plan

Klinkt dit bekend in de oren? Dan is deze whitepaper Escape from the Cloud interessant leesvoer. Ontdek hoe je optimaal gebruik maakt van de cloud én maximale controle houdt over jouw data.

 

Download de whitepaper
Download