Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Heb jij een cloud-escape plan klaar?

Bescherm en beheer jouw data in de cloud

De titel van deze whitepaper is zondermeer verrassend: Escape from the Cloud. Bijzonder toch, want iedereen roept juist dat alles naar de cloud verhuist! Is de cloud verleden tijd? Zeker niet, deze whitepaper is dan ook niet geschreven door een organisatie met cloud-fobie. Wel is het belangrijk om, voor de stap naar de cloud, goed na te denken over bescherming en beheer van de bedrijfskritische data in de publieke cloud. Want processen en workloads richting de cloud verhuizen is eenvoudig, maar wat doe je als je van provider verandert of bepaalde workloads toch terug naar je eigen datacenter moeten? Dan is een escape-plan toch handig…

De cloud-explosie

De publieke cloud werd de afgelopen jaren enorm populair dankzij toepassingen zoals Office 365 en Salesforce. Met iedere nieuwe SaaS-oplossing die je in gebruik neemt, krijg je te maken met extra interfaces en beheertools. Als snel zie je door de bomen het bos niet meer en rijzen een paar belangrijke vragen:

  • Hoe krijg je grip op deze versnipperde IT?
  • Hoe houd je de kosten onder controle?
  • Hoe is mijn data in de publiek cloud beschermd?

Datamanagement: wat en waarom?

Data is inmiddels uitgegroeid tot het belangrijkste bezit van een organisatie. Ook cijfers tonen dat aan, want meer dan 90% van de bedrijven die meer dan 10 dagen geen toegang tot hun data hebben gaan failliet. Een goede datamanagementstrategie is dus onmisbaar voor iedere organisatie. Belangrijk bij het opzetten van een datamanagementstrategie is om de aanwezige techniek niet als uitgangspunt te nemen. Het is juist omgekeerd, op basis van de strategie wordt gekozen voor een technische oplossing.

Wil je meer weten over het opzetten van een datamanagementplan en het opstellen van een exit-strategie zodat je flexibel kunt schakelen tussen verschillende publieke clouds? Download dan zeker deze Escape from the Cloud whitepaper.