Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Harvard Business Review: data brengt bedrijven op voorsprong

Realtime data geeft meer inzicht in de klantreis

Kijk eens naar de meest succesvolle en innovatieve bedrijven uit jouw branche. Waarom zijn ze zo succesvol in wat ze doen? Waar maken zij het verschil tegenover hun concurrenten? Wedden dat het antwoord een unieke en fantastische klantervaring is? Een klantervaring waarbij data en analytics onderdeel uitmaken van elke fase in de klantreis. Zo maak je als bedrijf het verschil en verhoog je bovendien de merkvoorkeur bij consumenten. Harvard Business Review nam de datagedreven klantreis onder de loep en verzamelde inzichten en ervaringen van bedrijven over de hele wereld. Benieuwd hoe zij er tegenaan kijken? Lees dan snel verder.

3 bouwstenen voor succes

Het onderzoek geeft inzicht in hoever bedrijven zijn met het inzetten van analytics als basis voor de klantervaring. Het beschrijft bovendien ook de motivaties van bedrijven om hiermee te starten. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat succesvolle ondernemingen onderstaande 3 bouwstenen handig inzetten:

  • Dataplatform met uniforme klantdata: klantdata uit online en offline kanalen komen samen en worden gebruikt voor analyse en verwerking. De inzichten die bedrijven verkrijgen vormen de basis voor de verdere klantreis
  • Proactieve analytics met kunstmatige intelligentie: deze speciaal ontworpen dataverzamelingen en analytics mogelijkheden brengen klantkennis, marketing, support en klantenservice samen in één systeem
  • Contextuele interactie: Realtime inzicht in waar de klant zich in de klantreis bevindt met hieraan gekoppeld de directe acties die jouw klanten over de streep moeten trekken.

Data analytics: waar sta jij?

Wat heb jij nodig om aan de slag te gaan met deze 3 bouwstenen? Ben je benieuwd hoe andere bedrijven aan de slag gaan met een datagedreven klantreis? Lees hier de Harvard Business Review over realtime analytics als drijfveer voor de klantreis en bekijk hoe jij jouw klantreis beter afstemt op de wensen van jouw klanten.

 

Download de whitepaper
Download