Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Handboek voor succesvolle IT-projecten

Eerste hulp voor CIO’s

Innovatie en concurrentiekracht van bedrijven komt steeds meer op het conto van de IT-beheerder. Hij moet zorgen dat de technologische slagkracht de business optimaal ondersteunt. Een nieuwe impuls via cloud, blockchain, IoT of kunstmatige intelligentie? Alle nieuwe tools en functies zullen via een project gestalte krijgen. Hoe krijgt de drukke CIO dat voor elkaar? De hulp van een survivalgids voor IT-beheerders geeft grip en verhoogt de kans op succes.

Begin van transformatie vaak lastig

Verandering is goed, maar meestal lastig. De meeste organisaties hebben te maken met legacy systemen. Zij vormen de kurk waar de business op drijft, maar ze zijn eigenlijk ongeschikt om een competitief voordeel te brengen. Tegelijk zit nog vaak de rem op budgetten waardoor IT niet de ruimte krijgt om echt een noodzakelijke grote stap te zetten.

Met de kennis uit CIO’s IT Transformation Survival Guide komen CIO’s verder. Het biedt een stap voor stap handleiding. Hoe zet je de knop om in het hele bedrijf en hoe krijg je iedereen mee? Dat wordt uit de doeken gedaan via de 6 stappen die naar een succesvolle transformatie leiden. De whitepaper stippelt het pad uit via:

  • Het plannen van het project
  • Bepalen van wat je hebt
  • Ontwerp van de systemen
  • Migratie
  • Optimalisatie

CIO staat aan de basis van de geslaagde transformatie

Hoe zien transformatieprojecten eruit en wat moet je vooral niet doen? Lees de ervaringen van onder andere AstraZeneca, General Motors en General Electric over hoe je een project succesvol aanpakt. De rol van de CTO is veranderd van informatiemanager naar innovatiemanager. Pak die kans met beide handen aan en leer van trajecten van grote bedrijven die de startups voor willen blijven. Start vandaag jouw verandertraject met de eerste stap: download de whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download