Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Handboek ICT-infrastructuur

De mogelijkheden, trends en ontwikkelingen rondom de ICT-infrastructuur

Dit handboek is bedoeld voor de systeembeheerders en CIO’s (chief information officers)  van organisaties in alle bedrijfssectoren. De mogelijkheden van de ICT-infrastructuur zijn ontzettend snel gegroeid de laatste jaren. Denk hierbij aan innovaties in de ICT-infrastructuur op het gebied van Application & Desktop Delivery, Enterprise Mobility, Bring Your Own, Cloud Computing, virtualisatie en management oplossingen.

Application & Desktop Delivery in de ICT-infrastructuur
De veelzijdigheid van applicaties en desktops maakt het mogelijk dat deze niet aan locatie of tijd gebonden zijn. Dit betekent dat er andere systeemvereisten zijn dan voorheen.  Zo zijn er ‘trusted’ en ‘untrusted’ werkplekscenario’s. Dit zijn werkplekken die een beveiligde LAN/WAN verbinding hebben met de bestaande IT backend infrastructuur. Een veilige toegang tot het systeem vanaf een desktop is vereist.

Een andere mogelijkheid van Application & Desktop Delivery in de ICT-infrastructuur is applicatie streaming en virtualisatie waarbij zonder dat er iets aan het lokale besturingssysteem hoeft te worden veranderd, Windows applicaties gebruikt kunnen worden. Enkele voordelen van applicatie virtualisatie zijn de installatie, het upgraden en de ondersteuning van applicaties.

Advanced IT Infrastructure & Management
Het beheren van onder andere systeemcomponenten, applicaties, besturingssystemen enf infrastructuurcomponenten is een belangrijke functionaliteit binnen de ICT-infrastructuur en het is ook zaak om deze optimaal te kunnen beheren. Dit betekent alle dagelijkse operationele werkzaamheden optimaliseren en beschikbaar houden die nodig zijn om een stabiele ICT-infrastructuur te kunnen hebben.

Download de whitepaper “Handboek ICT Infrastructuur” waarin u leest over alle onderdelen die komen kijken bij het beheren van uw ICT-infrastructuur. Vier thema’s rondom dit onderwerp, namelijk Application & Desktop Delivery, Data & System Availability, Secure Access & Secure Networking en Advanced IT Infrastructure & Management worden behandeld. Deze whitepaper heeft de intentie om u volledig op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen rondom het beheren van de ICT-infrastructuur en daarbij een keuze te maken uit de beschikbare mogelijkheden. 

 

Download de whitepaper
Download