Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Handboek digitaal transformeren voor CIO’s

Survivalgids voor IT-managers

De rol van de IT-manager is enorm veranderd. Van hoofd backoffice is het nu de degene die groei, innovatie en nieuwe business mogelijk maakt. Volgens onderzoek van Deloitte zijn dé prioriteiten van CIO’s: het verbeteren van processen, kostenreductie en efficiency verbeteren. Dat kan lastig zijn als de organisatie vooral bezig is met het snijden in kosten of als je te maken hebt met een archaïsche IT-infrastructuur. Het is tijd om stappen te zetten, maar hoe?! Tijd voor een survival gids voor IT’ers.

Je gaat op reis en neemt mee?

Hoe begint de reis naar meer tijd voor echt belangrijke dingen en optimaal de business kunnen ondersteunen? Juist, met een plan en bagage. Gewapend met de kennis uit de CIO’s IT Transformation Survival Guide komen CIO’s verder. Het begeleidt je in de 5 stappen die leiden naar een succesvolle een migratie. Van het maken van een plan naar de daadwerkelijke migratie en optimalisatie.

Ontwijk de (on)bekende valkuilen

Daar stopt de whitepaper allerminst, het beschrijft ook de valkuilen die in dit proces op de loer liggen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Slecht vastgestelde projectdoelen en gebrek aan commitment
  • Onvoldoende toegang tot expertise en middelen
  • Slechte keuzes voor technologieselectie

Ongeacht welke technologieën en wijze van deployment je selecteert, zorg ervoor dat je voldoende expertise hebt (in house of uitbesteed). Daarmee creëer, migreer, bedien, beveilig en optimaliseer je je apps. Het nalaten hiervan is misschien wel het grootste valkuil, en mogelijk de meest kostbare.

De geslaagde transformatie

Ben je klaar voor de reis? Heb je het juiste personeel, voldoende middelen, de juiste technologische bagage? Nu heb je nog een gids nodig die je succesvol loodst door een proces vol obstakels. Waarom zou je een private cloud kiezen of juist voor de public cloud gaan? Wanneer is het project geslaagd? Dat lees je in de 5 korte referentieverhalen over onder andere de transformatie van Astra Zeneca en General Motors. Stel een doel, wik weeg je beslissingen, maar download allereerst deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download