Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hallo Siri!

Siri, ga ik mijn KPI’s dit kwartaal halen?
Siri, heeft deze klant recht op een vergoeding?

Door: Ton Abelen, Trendwatcher AI & Management Consultant Wizzin

Het beantwoorden van deze vragen vergt je waarschijnlijk heel veel werk. Was het maar zo simpel dat je met één zo simpele vraag je werk zou kunnen doen.

Nou, dan heb ik nieuws voor je, dit is wel mogelijk als je Kunstmatige Intelligentie (KI) in zet.
KI Is namelijk uiterst goed in het verwerken van grote volumes aan informatie (cijfers & tekst).
Iets waar geen mens op een fatsoenlijke manier doorheen komt geworsteld.
Natuurlijk gaat Siri dit niet doen, die kun je niet los laten op je privacy gevoelige bedrijfsinformatie, maar een interne KI agent kan dit prima.

Morgen beginnen of verder dromen…
De weg hier naartoe is niet zo complex, maar het vereist wel even wat zorgvuldig nadenken en een constante focus op u als gebruiker.
Aangezien wij gewend zijn om in beperkingen te denken, zou het ondoenlijk zijn u nu requirements op te laten stellen, zonder dat de scope van mogelijkheden bekend is.
Simpel gesteld kun je morgen al beginnen.
De technologie is al beschikbaar, je moet het alleen gaan toepassen en anders gaan denken.
Niet vooraf alles willen bepalen maar mogelijkheden ontdekken en daar naar handelen.

Is het echt zó simpel?
Ja, dat is het. Geloof me, ik ben bezig met projecten waar we dit aan het toepassen zijn, met standaard oplossingen, geen eindeloze modellen en software ontwikkelen, maar de focus op praktijk en succes.

Zodra de eindgebruikers en management zien wat er mogelijk is met hún informatie zien ze meteen de waarde en gaan ze aangeven hoe nog meer waarde te oogsten.
Maar daar inzicht moet je wel zien te bereiken.
Dus je moet wel even durven van de buiten de klassieke paden te treden van het inventariseren van eisen en wensen naar beginnen in de praktijk.

Hoe kom je er nu zelf achter wat de potentie is?
Niemand weer beter waar jouw potentie ligt dan jijzelf. We willen je graag op gang helpen. Daarom hebben we een training ontwikkeld waarin je de potentie van Kunstmatige Intelligentie gaat zien en begrijpen. Daarna pakken we ook meteen door om dit ook concreet te maken. We gaan een aantal cases ontwikkelen en we maken alvast een plan hoe je dit gaat testen binnen je eigen organisatie.
Wij willen niet dat je helemaal in de flow terugkomt op kantoor, om erachter te komen dat je jouw enthousiasme niet over weet te brengen. Nee, we geven je een helder plan mee wat iedereen begrijpt, waardoor je direct tractie hebt om aan de slag te gaan.

Wie ben je?
Je hebt een leidinggevende, strategische of uitvoerende rol en hebt te maken met veel kennis en informatie. Je weet dat er veel meer rendement te behalen is als je al deze informatie direct onder handbereik zou hebben, maar je loopt steeds tegen allerlei obstakels aan.
Veel vragen om informatie, rapporten of inzichten stranden in het feit dat je eerst een exacte opgave moet geven van wat je wilt hebben, terwijl je eigenlijk gewoon op basis van voortschrijdend inzicht door wil graven. Dit staat nog los van de wachttijd en het gebrek aan capaciteit om jouw vragen te beantwoorden.
Je bent zeker geen techneut, maar hebt wel de ambitie en de wil om zaken anders aan te gaan pakken.

Training Artificial Intelligence in Business
Heliview ontwikkelde in samenwerking met Wizzin trainer, Ton Abelen, een training waarin de focus wordt gelegd op het juist toepassen van uw kennis betreffende AI en hoe u daarmee zo veel mogelijk rendement kunt genereren binnen uw bedrijf. Geïnteresseerd? Voor meer informatie over deze training, klik hier!