Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Haal maximaal rendement uit uw klantdata

De 3 pijlers van een succesvolle multichannelstrategie

Het is voor retailorganisaties belangrijk dat medewerkers altijd op de aanwezige klantdata kunnen vertrouwen. Het maakt hierbij niet uit of de medewerker op de sales-, marketing- of een service-afdeling werkt. Alleen door betrouwbare klantdata kunnen organisaties de concurrentie het hoofd bieden en klant bedienen zoals de klant dat wenst. Het is dan ook noodzakelijk om kanalen, processen, maar vooral ook systemen en data met elkaar in lijn te brengen.

Wanneer datakwaliteit en datamanagement niet op orde zijn, zal alle data die u via uw multichannelinspanningen over uw klanten en prospects verzamelt, waardeloos zijn. Echter wanneer de klantdata op de juiste manier wordt beheerd, dan is deze van onschatbare waarde. Om het maximale uit een multichannelstrategie te halen, moeten organisaties zich eerst drie dingen afvragen:

  • Wat is de kwaliteit van de aanwezige data?
  • Hoe wordt deze data onderhouden?
  • Hoe zijn de (bron-)systemen aan elkaar gekoppeld?

Met deze whitepaper krijgt u inzicht in de drie pijlers van een succesvolle multichannelstrategie, gebaseerd op slim data management. De whitepaper laat zien hoe de basis voor een multichannelstrategie kan worden gelegd, waardoor kansen optimaal benut kunnen worden. Op deze manier wordt er niet meer met losse flodders, maar met scherp geschoten. De drie pijlers zijn:

  1. Datakwaliteit;
  2. “First Time Right”, het voorkomen van vervuiling;
  3. Een centraal klantbeeld.

Download de whitepaper
Download de complete whitepaper “De 3 pijlers van een succesvolle multichannelstrategie” en lees meer over hoe het succes van een multichannelstrategie vooral afhangt van betrouwbare data en slim datamanagement.