Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Haal het maximale uit uw CRM software investering met recycling

Recycle CRM en blaas het nieuw leven in

Organisaties willen ‘iets’ gaan doen met CRM software, schaffen het aan en vervolgens ligt het te verstoffen in de kast. Er zijn vaak hoge verwachtingen van CRM software, maar deze worden vaak niet of nauwelijks waargemaakt. CRM software wordt aangeschaft met de verwachting dat de sales, marketing of service processen en medewerkers beter worden ondersteund in de dagelijkse bezigheden. Dit is ook zo, indien de aanloop naar de aanschaf goed wordt doordacht.

Heeft u het gevoel dat de organisatie en de medewerkers niet het maximale uit de CRM investering kan halen? Deze whitepaper geeft een aantal handvatten om aan de slag te gaan met een recycle optie en op deze manier meer rendement uit de CRM software te halen.

Het recyclen van CRM, hoe doe je dat?
Om een recycle slag met CRM software succesvol door te voeren zijn er een aantal belangrijke stappen die doorlopen moeten worden. Deze stappen zijn ook goed voor de controle van het project:

  1. Het vaststelen van doelen
  2. Inventariseren van klachten en wensen van gebruikers
  3. Vaststellen van een eventueel verschil tussen de geïnstalleerde software versie en de meest actuele software versie van de leverancier
  4. Gap analyse tussen de wensen en eisen van de organisatie en de gebruikers ten opzichte van de mogelijkheden van de geïnstalleerde software en de meest actuele versie van de software
  5. Vaststellen welke activiteiten er moeten worden ontplooid om de gewenste situatie te realiseren
  6. De te nemen stappen uitwerken in een CRM projectplan

Dit lijken makkelijke stappen, toch zijn er veel klanten die dit een lastig project vinden. Lees in de volledige whitepaper meer over de blokken die in een CRM projectplan aan de orde komen. Daarnaast gaat de whitepaper in op het onderhouden van een CRM systeem en de keuze om het beheer in eigen beheer te houden of uit te besteden. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download