Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Haal het maximale uit je presentatieruimte

In praktijk tref ik bij organisaties ruimtes aan die niet optimaal worden benut. Met een touchscreen geef je je boardroom of vergaderruimte een upgrade en heb je direct een eyecatcher staan. Een touchscreen heeft veel verschillende opties, maar hoe zorg je ervoor dat je het maximale haalt uit een interactief scherm? In dit blog zet ik drie type gebruikers op een rij en beschrijf ik wat nodig is om van de presentatieruimte een succes te maken.

Het gebruik is allesbepalend voor de inrichting van de presentatieruimte Er zijn grofweg drie typen gebruikers van presentatieruimtes:

Brainstorms

Of het nu gaat om het creëren van moodboards of het bedenken van slimme oplossingen. Tijdens een brainstorm draait het om één ding: het bundelen van gezamenlijke ideeën en visies. Heb je nog altijd een ouderwetse flipover staan in je vergaderruimte? Dan is het de hoogste tijd om te kiezen voor een touchscreen. Hiermee kun je interactief brainstormen en eenvoudig ideeën, moodboards en aantekeningen bijhouden. Betrek je team actief met de brainstorm en verhoog creativiteit. Profiteer van alle voordelen van het interactief brainstormen, zoals multitouch aanraking en het snel toevoegen van video, data, foto’s en afbeeldingen. Na de brainstormsessie kun je eenvoudig de input naar alle deelnemers sturen of de presentatie online beschikbaar maken. Hierdoor bespaar je kostbare tijd en geld.

Gebruiker loopt tegen deze situatie aan: Presentatieruimte beschikt niet over touchfunctionaliteit, waardoor gebruiker aangewezen is op oude flipovers of onpraktische PC-connecties.
Gebruiker heeft behoefte aan: Eenvoudige tooling waarmee notities gemaakt en gedeeld kan worden.

Vergaderen (op afstand)

De meeste vergaderingen worden gezien als tijdrovend en inefficient. Met de juiste configuratie van de presentatieruimte wordt een vergadering stuk efficiënter, effectiever en bovenal leuker. Gelukkig zijn er moderne technologieën om dit mogelijk te maken. Dit kan echter alleen door een juiste configuratie. Een complexe presentatieruimte is alsnog een doodsteek voor een effectieve meeting. De noodzakelijke middelen voor een interactieve vergadering zijn audio- en videokwaliteit via soundbar en webcam. Een meeting op afstand houden wordt zo kinderspel. Hou je regelmatig meetings op afstand met meerdere mensen? Zorg dan voor een eenvoudige en geïntegreerde oplossing.

Gebruiker loopt tegen deze situatie aan: Presentatieruimte bevat geen geïntegreerde oplossing, waardoor gebruiker is aangewezen op complexe configuraties om presentaties te delen.
Gebruiker heeft behoefte aan: Eenvoudige configuratie waarmee presentaties gedeeld kunnen worden.

Presentaties en demonstraties

Een touchscreen is ideaal, maar veel medewerkers betreden nog steeds de vergaderruimte met hun eigen laptop, tablet of mobiel. Zij willen graag hun scherm delen op de touchscreen en doen dat het liefste zonder tussenkomst van verschillende kabels. Met een Screenshare-oplossing deel je je scherm met één klik zonder gedoe met kabels. Zo hoef je niet je device te verplaatsen, maar kun je op je plek blijven zitten. Je hoeft bovendien niet meer te zoeken naar het juiste kanaal, want het touchscreen detecteert automatisch dat iemand het scherm wil delen.

Gebruiker loopt tegen deze situatie aan: Presentatieruimte beschikt niet over draadloze presentatie-oplossingen en gebruiker is aangewezen op onhandige kabels.
Gebruiker heeft behoefte aan: Een Screenshare-oplossing waarmee hij draadloos zijn scherm kan delen op het touchscreen.

Een misvatting is dat oplossingen als touchscreens en Ultra HD schermen overmatig duur zijn. Predia Touch, de zakelijke touchscreen voor de boardroom, trainingsruimte of spreekkamer, biedt alles om je vergaderruimte te verrijken met een touchscreen. Wij bieden voor elke type gebruiker (brainstormer, vergaderaar of presentator) een pakket aan met daarin hoogwaardige accessoires om je touchscreens uit te breiden met de gewenste middelen. Meer weten over deze pakketten of over onze touchscreens? Bezoek dan www.predia.nl/zakelijk.