Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Groothandelaar, raak jij achter op de concurrentie?

Word een leider in de distributie

Tijd om onze blik te richten op de ontwikkelingen, doelen en uitdagingen binnen de groothandel distributie. Mint Jutras verzamelde data bij 120 groothandel distributeurs – van kleine ondernemingen tot multinationals – en verzamelde deze kennis in het rapport The Cost of Doing Nothing in Wholesale Distribution. Ben jij een leider binnen de sector, of raak jij net zoals 40 % van de respondenten achterop wat het betreft het inzetten van Enterprise Resource Planning?

Waarom veranderen?

Net zoals alle branches is ook de groothandel distributeur niet immuun voor de digitalisering van onze samenleving. Steeds meer bedrijven in deze digitale economie worden geconfronteerd met wijzigingen die de basis van de distributie omgooien. Autonoom opererende bedrijven of geïsoleerde eilanden maken plaats voor moderne distributeurs die werken in een mondiaal netwerk. Deze verschuiving startte enkele decennia geleden, toen lageloonlanden outsourcing erg populair maakten. Het dwong organisaties om nieuwe manieren te ontwikkelen om relevant te blijven in deze digitale economie. Ook meer traditionele groothandelaars gaan op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen door middel van diensten. Bijvoorbeeld rechtstreekse verkoop aan consument via e-commerce.  

Hoe houd je controle?

Om succesvol te blijven in deze nieuwe situatie is een volledig geïntegreerde softwaresuite (ERP) een must. Want hoe kan je anders hopen om je concurrenten het nakijken te geven? Enkel met een agile oplossing die ervoor zorgt dat snel kan aanpassen, evolueren en innoveren word je een leider in de sector. Doe je dat niet, dan blijf je ploeteren.

Hoe sta jij ervoor?

Hoe scoort jouw organisatie tegenover de respondenten? Ben je tevreden om bij de middenmoot te horen? Of heb wil je top of the class worden binnen de branche? Download dit onderzoeksrapport en ontdek waar jij, en vele anderen, nog voordeel kunnen behalen!