Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Groothandel moet digitaal transformeren

Hoe blijf je overeind in deze snel veranderende wereld?

De wereld van de groothandel en distributeurs lijkt eenvoudig: je brengt het product van locatie A naar locatie B. Zo gemakkelijk is het niet, ze moeten continu balanceren wat hun stakeholders willen in een complexe supply chain. Dit schreeuwt om digitalisering om een snel en transparant proces te garanderen. Uit onderzoek blijkt echter dat deze branche achterloopt en zich weinig zorgen maakt. Dat is geheel onterecht.

Verander voordat de concurrentie je uitschakelt

Zodra je een de deal sluit, moet je die klant sneller en transparant van dienst zijn, anders doet een concurrent het de volgende keer. We kennen allemaal de digitale disruptieve bedrijven als Google, Netflix en Amazon. Deze grootmachten hebben hele branches op zijn kop gezet en de kans dat de groothandel digitaal transformeert is ongeveer 100%. Uit onderzoek blijkt dat veel groothandels nog vertrouwen op papier en spreadsheets. Hoe sluit je die aan op ERP? Nou niet. Daarom moeten zichzelf respecterende groothandels die nog geen integrale, digitale oplossing hebben stappen zetten.

Keten is complexer dan voorheen

Omdat snelheid en accuratesse in de groothandel en distributie van levensbelang zijn, is snelle foutloze communicatie essentieel. In deze connected wereld is het daarnaast een komen en gaan van ketenpartners en informatiestromen. Groothandels moeten snel kunnen inspelen op nieuwe distributietrends en transacties met nieuwe partners moeten snel en foutloos gaan.

Groothandels moeten nu stappen zetten

Een robuust en flexibel digitaal platform is het fundament voor een succesvolle onderneming. Cloud-oplossingen liggen voor de hand. Uit onderzoek in de whitepaper blijkt echter dat de groothandel distributeurs op technologie-gebied ongeveer 5 jaar achterlopen op andere branches. Tijd voor een digitale transformatie! Hoe blijf je overeind in deze snel veranderende wereld? Het antwoord lees je deze whitepaper.