Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Grip op uw IT met Cloud Management

Het ABC van de nieuwe IT

IT-professionals vragen zich wel eens af hoe zij gebruikers van hun ICT-infrastructuur tevreden kunnen houden en stellen. Gebruikers willen steeds meer en het liefst ook nog eens sneller. Daarnaast neemt men geen genoegen met: ‘Dit is helaas niet mogelijk’. Gebruikers willen hun eigen  apps gebruiken en het liefst met hun eigen devices. Met hun eigen devices wil men toegang krijgen tot uw netwerk om onderlinge bedrijfsinformatie te delen. Als deze wensen niet snel genoeg geïmplementeerd worden binnen een organisatie, dan installeren gebruikers hun eigen ICT om te doen wat zij willen.

Het gebruik van management oplossingen
Om grip te behouden op uw eigen ICT-infrastructuur zijn managementoplossing nodig. Deze managementoplossingen zorgen ervoor dat gebruikers zelfstandig en gecontroleerd wijzigingen door kunnen voeren. Dankzij de managementoplossingen worden de processen geautomatiseerd, die een veilige toegang tot en gebruik van IT-resources mogelijk maken.

Trends IT-industrie
Binnen de IT-industrie kunnen we vijf grote trends onderscheiden:

  • Cloud Computing
  • Social Networks
  • Big Data Analytics
  • Mobile Devices
  • ‘The Internet of Things’

De vijf trends zorgen voor een geoptimaliseerde versnelling van de huidige maatschappij, maar tegelijkertijd zorgen deze trends ook voor uitdagingen. Gebruikers verwachten een hoge kwaliteit, snelheid en flexibiliteit van de IT-organisatie. Wanneer de IT-infrastructuur niet voldoet aan deze eisen richten gebruikers zelf hun IT-infrastructuur, dankzij het gebruik van hun eigen applicaties en appliances. Ook wel ‘Shadow IT’ genoemd. Het is de taak van de IT-professional om hier goed op in te spelen en ervoor te zorgen dat hij of zij nog steeds grip heeft op de IT-infrastructuur en dat de IT-infrastructuur niet wijzigt door installaties van buitenaf. 

Download deze whitepaper
In deze whitepaper worden de trends en uitdagingen geschetst die men terug ziet in het IT-landschap. Cloud Management wordt besproken aan de hand van een stappenplan om u te helpen bij het maken van een gefundeerde keuze voor de implementatie van Cloud Managementoplossingen. Daarnaast worden er tips gegeven om uw de grip op uw IT-infrastructuur te behouden.