Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Grip op Microsoft Office 365 groepen: van wildgroei naar controle

Online samenwerken zonder grip te verliezen op jouw data

Veel zorginstellingen kozen in 2020, weliswaar gedwongen door de COVID-19 maatregelen, voor online samenwerken met Microsoft Office 365. Afdelingen zetten Teams-kanalen op, delen en bewaren documenten in SharePoint en zetten gedeelde mailboxen op. Het gevolg is een explosie van Office 365-groepen; zorginstellingen zien door de bomen het bos niet meer. Tijd voor een opschoonactie en governanceplan om wildgroei tegen te gaan!

Vrijheid = verantwoordelijkheid

De kracht van online samenwerken in Office 365 is mensen de vrijheid geven om zelf de tools in te zetten die ze nodig hebben, en deze tools in te richten naar eigen inzicht. Dat wil echter niet zeggen dat zorginstellingen alles maar zijn gang moeten laten gaan en iedereen mag doen (en mag delen) wat hij of zij wil. Voor je het weet deelt een collega onbewust een hele map met privacygevoelige informatie door een gast uit te nodigen in een Team binnen Microsoft Teams.

Start met opruimen!

Voor je start met het opstellen van een governance plan, is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe jouw Office 365 omgeving ervoor staat. Zijn er veel ongebruikte groepen? Wie heeft toegang tot wat? In deze whitepaper lees je hoe je in 6 stappen start met jouw opschoonactie. We zetten alvast 3 belangrijke stappen op een rij:

  • Inventarisatie van alle Office 365-groepen: welke groepen zijn er, wie heeft toegang tot deze groepen, wie is de eigenaar, hoe oud zijn de groepen, …
  • Acties bepalen: op basis van jouw inventarisatie bepaal je per groep of deze kan blijven bestaan, of niet. Tip: Verwijder niet zomaar groepen, informeer je collega’s goed!
  • Acties uitvoeren: Je weet wat je met elke groep wil gaan doen, dan is het nu tijd om de daad bij het woord te voegen.

Wil je weten welke andere stappen je moet zetten om weer controle te krijgen op alle Office 365-groepen in jouw zorginstelling? En wil je vooral weten hoe je na zo’n opschoonactie die controle blijft houden met een gedegen governance plan? Download dan snel deze whitepaper en roep die wildgroei van Teams-kanalen, Yammer-groepen en SharePoint-sites vandaag nog een halt toe.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen. Daarom delen wij al sinds 1990 graag onze kennis en kunde. Inspireren met IT noemen we dat. Dat doen we altijd vanuit het oogpunt van onze klant.

Lees verder

 

Bezoek de website