Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Grip op geld door beter overzicht

7 x inzicht in financiën

Zonder geld staat alles stil. Grip op geld en de financiële prestaties is daarom in elke organisatie van vitaal belang. Weten bedrijven wel goed wat rendeert en wat minder? Hoe blijf je uit de rode cijfers en optimaliseer je de cashflow? De CEO en de CFO moeten weten wanneer ze op de rem moeten trappen of juist gas moeten geven. Daarvoor moeten ze wel precies kunnen zien wat het geld vandaag en morgen doet. 7 belemmeringen van een positieve cashflow speelt ze vaak parten.

Ontdoe je van de haarbal

Om overzicht te hebben is het essentieel om te beschikken over transparante, real-time data en die te matchen met de strategie. De 7 belemmeringen zitten vaak in de weg, van de haarbal tot en met het wachten op real-time informatie. Om je op weg te helpen, geven je alvast 2 van 7 barrières weg.

Belemmering 1: geen real-time informatie beschikbaar

Wachten op informatie is een enorme kostenpost. Tijd is geld, niet waar?! Zonder real-time informatie kunnen de CFO en CEO de organisatie onmogelijk sturen. Het is dus van groot belang om financiële data vanuit alle krochten van het bedrijf real-time te kunnen inzien. Bij veel bedrijven is een dag of langer wachten op de actuele stand eerder regel dan uitzondering.

Belemmering 2: upgrade = downgrade

Vaak zijn bedrijven een vergaarbak van verschillende oplossingen die mettertijd zijn aangeschaft. Eilandautomatisering werkt sowieso niet geweldig, maar een upgrade kan pas echt roet in het eten gooien. Legacy-systemen weigeren vaak na een update samen te werken. Dat raakt de continuïteit, levert extra ontwikkelkosten op en vertraagt het broodnodige inzicht in de financiële cijfers.

Van een troebele blik naar helder zicht

Je wilt precies zien waar het bedrijf staat. Download daarom de whitepaper Cash is King – Money Story Overcoming the Seven Barriers to Business Success. Ontdek waar bedrijven mee te maken krijgen en wat is nou die haarbal is die een helder zicht op de financiën belemmert?