Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Google verlengt omstreden contract met Pentagon niet in 2019

De omstreden samenwerking tussen Google en het Amerikaanse ministerie van Defensie zal in 2019 niet worden verlengd. Zo deelde, hoofd van Google Cloud, Diane Greene, mee aan haar werknemers afgelopen vrijdag.

Zo verklaarde werknemers van Google, aan Gizmodo, dat het contract niet zal worden verlengd vanwege de negatieve impact die de samenwerking de afgelopen tijd op het bedrijf had.

Devil’s pact
De beslissing van Google om Artificial Intelligence aan het Pentagon te leveren om dronebeelden te kunnen analyseren, heeft voor veel verontwaardiging gezorgd onder werknemers en academici. Zo zouden naar verluid duizenden werknemers een brief hebben ondertekent gericht aan Google om deze activiteit stop te zetten.

Inside job
“Het bouwen van deze technologie om de Amerikaanse overheid in militaire surveillance te helpen – met mogelijk fatale gevolgen – is onacceptabel”, stond in de brief. Daarnaast zouden tientallen mensen ontslag hebben genomen.

Richtlijnen
Zo werd er vorige week bekend gemaakt dat Google bezig is met het opstellen van regels voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, welke door het Amerikaanse leger ingezet gaat worden.
Volgens de richtlijnen mag het leger deze AI van Google in ieder geval niet gebruiken om in te zetten al wapen.

Training Artificial Intelligence
In deze training gaan we niet in op de techniek achter AI maar op de toepassing en de business kansen van AI. En hoe u uw kennis over AI daadwerkelijk inzet om meer rendement te behalen voor de organisatie. In de training komen verrassende ideeën en toepassingen van AI aan bod, die u inspireren om daadwerkelijk écht nieuwe kansen te pakken. Het resultaat van de training is dat u na afloop beschikt over een roadmap voor een AI strategie en minimaal één praktijk case heeft waar u direct mee aan de slag kunt in uw organisatie.

Ook interessant
Heliview biedt naast deze training ook nog andere data gerelateerde trainingen die wellicht interessant zijn voor u. 
Bekijk hier het overzicht van al onze data trainingen.