Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Google luidt noodklok over exponentiele groei AI

De geweldige groei in de eisen die kunstmatige intelligentie stelt aan computerkracht, gaat niet gepaard met een versnelling in de rekencapaciteit van klassieke computerchips. Sterker nog: de wet van Moore is nu echt aan zijn einde. Google neemt het heft in eigen hand met de inmiddels derde generatie Tensor Processing Unit.

Sneller omgaan met specifieke behoeften van machinelearning

Google zelf is al bijna 5 jaar een ‘AI first’ bedrijf, met toepassingen van kunstmatige intelligentie bij onder andere de zoekmachine, het presenteren van advertenties, maar ook bij tal van andere Google-diensten.
De onderzoekers van het Google Brain team schreeuwen om een factor 100 van de huidige capaciteit. Daarom is Googe al enige tijd geleden begonnen met de ontwikkeling van de Tensor Processing Unit ofwel de TPU Die kunnen veel sneller omgaan met de specifieke behoeften van machinelearning.

Uit dit nieuws blijkt ook weer dat we de rol die Artificial Intelligence (AI) gaat spelen bij organisaties niet meer kunnen ontkennen. Maar welke rol kan AI voor uw organisatie gaan betekenen.

De diepte in tijdens tweedaagse training

Tijdens de tweedaagse training AI in Business duiken we de diepte in. En krijgt u antwoord op al uw vragen over AI en gaat u naar huis met een roadmap die is afgestemd op uw organisatie. Lees meer over de training.