Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Goededoelenorganisaties naar een centraal klantbeeld

Goede doelen verdienen beter

Het werven en ook het behouden van donateurs is tegenwoordig voor veel goededoelenorganisaties een grote uitdaging. Enkele redenen hiervoor zijn: een onzeker economisch klimaat, een krimpende markt van donateurs, meer internationale concurrentie tussen goededoelenorganisaties onderling en jonge donateurs willen tegenwoordig op een andere manier aangesproken worden. Dit zijn allemaal uitdagingen die hoog op het lijstje staan bij goededoelenmarketeers en fondsenwervers.

Relevantie & transparantie
Door middel van relevantie communicatie is het mogelijk om de juiste boodschap op het juiste moment voor het juiste segment uit het donateursbestand naar voren te halen. Dit is cruciaal en vraagt om diep inzicht in wie de donateurs nu precies zijn en wat zij verwachten. Daarnaast is transparantie over positionering en resultaten erg belangrijk. Waar sta je voor en wat heb je al bereikt voor het goede doel?

Ken uw donateur!
Wat vaak ontbreekt bij goededoelenorganisaties is de kennis over wie de feitelijke donateurs zijn. Wat beweegt de donateur, hoe kan je de donateur bereiken en als dat al lukt hoe kan je een donateur langer aan het goede doel verbonden houden?

In het verlengde van ‘ken uw donateur’ komt ook het centrale klantbeeld van de donateur om de hoek kijken. Hoewel een centraal klantbeeld voor veel goededoelenorganisaties nog ver weg is, is het wel iets waar organisaties stap voor stap naar toe werken. De3  stappen die een goededoelenorganisatie hiervoor moet doorlopen zijn:

  1. Ontdubbelen
  2. Toepassen van first time right
  3. Verrijken van donateursdata

Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en ga ook op weg naar een centraal klantbeeld met de organisatie.

 

Download de whitepaper
Download