Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Gids voor een succesvolle cloudmigratie

Migratie naar de cloud blijft een heet hangijzer

We hebben het al vaker gezegd, de cloud is geen hype. Het is een belangrijke technologie die organisaties de snelheid en wendbaarheid geeft om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Verandering gedreven door technologie is de nieuwe norm en technologie verandert razendsnel. Bedrijven die al applicaties in de cloud hebben, geven aan dat ze deze strategie de komende jaren voortzetten. Daarom is het een goed moment om de ervaringen van IT-specialisten rondom cloudmigratie in kaart te brengen. Zo zorg je ervoor dat de volgende migratie een succes wordt!

Cloudmigratie blijft complex

Wil je van jouw migratie een succes maken? Dan is het goed om te kijken naar de ervaringen van degenen die je voorgingen. Forrester Consulting verzamelde de ervaringen van 326 organisaties en IT-experts en kwam tot deze bevindingen:

  • Cloudmigratie blijft op de agenda staan: Bijna 75% van de respondenten is al meer dan 2 jaar onderweg in de reis naar de cloud. Ondanks de bereidheid om te investeren in de cloud, is de cloud bij minder dan 33% van deze organisaties ingebed in de organisatie. Voor de meeste organisaties blijft een verdere migratie een prioriteit.
  • De complexiteit, voor en na migratie, belemmert digitale ambities: Migraties die aanvankelijk succesvol zijn, krijgen op een bepaald moment toch te kampen met vertraging. Hoewel men vooraf uitdagingen identificeerde, blijkt de impact toch vaak groter dan oorspronkelijk voorspeld.
  • Organisaties onderschatten de kosten van een cloudmigratie: Organisaties zijn vaak niet realistisch wanneer het aankomt op het kostenplaatje. Dat is jammer, vooral omdat kostenbesparing vaak een van de belangrijkste redenen is om te kiezen voor een cloudmigratie.
  • De meeste organisaties willen voortaan externe expertise inschakelen om te helpen bij hun cloudmigratie: Meer dan de helft van de respondenten geeft aan dat ze externe expertise zouden inhuren. Op die manier hoopt men uitdagingen te beperken en sneller van de voordelen te kunnen profiteren.

Dit overkomt jou niet!

Zorg ervoor dat bovenstaande bevindingen niet voor jouw organisatie realiteit worden. Download de whitepaper Maintaining Momentum: Cloud Migration Learning en lees de aanbevelingen die ervoor zorgen dat jouw cloudmigratie succesvol (en stressvrij) verloopt!

 

Download de whitepaper
Download