Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

Binnen een half uur een volledige projectorganisatie

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die gebruikt kan worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen.

Werken in projecten

Teams brengt tools die dagelijks door uw werknemers worden gebruikt samen en presenteert dit in de context van de dialoog die een projectteam gedurende de dag voert. In deze gids laat Rapid Circle graag zien hoe dit daadwerkelijk in z’n werk gaat. Dit wordt gedaan door het samenwerkingsverband ‘Werken in projecten’ centraal te zetten en te laten zien hoe je hiervoor een Team inricht. Hoewel deze gids zich focust op het samenwerkingsverband ‘Werken in projecten’, kan deze gids ook gebruikt worden als leidraad voor andere samenwerkingsverbanden.

Binnen een half uur een volledige projectorganisatie

Aan de hand van deze gids is het mogelijk om binnen 30 minuten een volledige projectorganisatie op te zetten met hulp van Teams. Onder meer de volgende onderdelen komen aan bod:

  • De keuze tussen een nieuw Team of een nieuw kanaal binnen een bestaand Team;
  • Het gebruik van favorieten om prioriteiten te geven aan onderdelen die belangrijk zijn voor uw projectteam;
  • Het gebruik van tabbladen en connectoren;
  • Best practices voor optimaal gebruikersgemak.

In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u aan de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie. Wilt u meer weten? Download dan geheel vrijblijvend de gids ‘Team Tutorial: Een projectorganisatie inrichten in Microsoft Teams’.