Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Gemeente Steenwijkerland over iWRITER in combinatie met het Green Valley Zaaksysteem

We verplaatsen helemaal naar de kop van Overijssel. Naar een gemeente die bezig is met het omzetten van alle sjablonen naar iWRITER. Met als groot voordeel dat iWRITER gekoppeld is met het Green Valley Zaaksyteem en het achterliggende DMS van Alfresco. “Zo worden de documenten netjes bij de zaak opgeslagen en zijn ze door de registratie van de metadata ook goed terug te vinden”, zegt Marion Daalmeijer, functioneel beheerder van iWRITER bij de gemeente.

Gemeente Steenwijkerland en iWRITER

Gemeente Steenwijkerland is een Noord-Overijsselse gemeente die mondiaal gezien nog niet veel belletjes laat rinkelen. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen nu het dorpje Giethoorn, gelegen in de gemeente, trotse bezitter is van een plekje op het internationale Monopoly spelbord. Dat zal overigens niet het enige zijn waar men over zal spreken. Het komende jaar worden alle oude sjablonen omgezet naar iWRITER-sjablonen om de communicatie te optimaliseren en op een eenvoudige manier autorisaties te regelen op specifieke sjablonen.

De integratie met het Green Valley Zaaksysteem

Door de krachtige combinatie iWRITER – Green Valley Zaaksysteem is het mogelijk om eenvoudig documenten op te stellen vanuit het Zaaksysteem en klaar te zetten voor registratie in het bijbehorende Document Management Systeem. Ook is het mogelijk om de Zaakgegevens uit de huidige iWRITER-sjablonen over te nemen waardoor automatische registratie in het Green Valley Zaaksyteem, met de juiste metadata en Zaakgegevens, plaatsvindt.

Hergebruiken van standaard teksten in iWRITER-sjablonen

Op het moment gebruikt gemeente Steenwijkerland nog de oude sjabloongenerator. Voor de transitie naar iWRITER is één jaar uitgetrokken. “Een groot voordeel hiervan is dat de pakketten naast elkaar draaien”, zegt Marion Daalmeijer. “De reden dat de gemeente voor iWRITER heeft gekozen is vanwege de integratie binnen Word en de vele koppelmogelijkheden, zoals met het Green Valley Zaaksysteem. Ook zorgen de bouwstenen van iWRITER ervoor dat er minder sjablonen gemaakt hoeven te worden. We kunnen standaardteksten hergebruiken. Dat scheelt enorm veel tijd”.

De klant is koning

Over de samenwerking zegt ze het volgende: “De samenwerking met iWRITER verloopt prettig en soepel. Er wordt naar ons geluisterd en gereageerd op onze wensen. Hierin speelt de Supportdesk van iWRITER een grote rol. Er wordt snel hulp geboden en als de vraag moeilijker is, regelen ze een afspraak met een consultant. Ze doen er alles aan om je te helpen”.
Meer weten over iWRITER of de integratie met het Green Valley Zaaksysteem? Neem vrijblijvend contact op met iWRITER (tel: 04-2323395).