Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Gegevens veilig aanbieden op Android en Apple iOS apparatuur

Beveiliging van Android en Apple iOS voor de organisatie

Mobiliteit en flexwerk veranderen hoe organisaties werken. Op de werkvloer is consumentenapparatuur nog nooit zo populair geweest. Vooral consumentenapparaten op basis van Android en iOS worden steeds meer gebruikt in het kader van Bring-Your-Own-Device (BYOD). Deze consumerization van de IT kent veel voordelen, maar brengt ook grote uitdagingen op het gebied van beveiliging met zich mee.

Deze whitepaper beschrijft vanuit IT-perspectief de problemen die zich kunnen voordoen wanneer Android- en iOS-tablets en -smartphones worden toegestaan in het bedrijfsnetwerk. Aan de orde komt wat IT moet doen om deze ontwikkeling onder controle te houden en maximale productiviteit en mobiliteit te behouden.

Verder wordt het beveiligingsaspect beschreven, de mogelijkheden die er zijn om risico’s in de hand te houden en de architectuur die nodig is om de consumentenapparaten toegang te bieden tot gevoelige gegevens. De whitepaper beschrijft hoe gebruikers binnen de organisatie op een veilige manier toegang krijgen tot hun tablet of smartphone, waardoor het gebruik van Android en iOS binnen de organisatie mogelijk wordt.

Download deze whitepaper en lees meer over de uitdagingen en oplossingen omtrent het gebruik van consumentenapparatuur op basis van Android en iOS in het bedrijfsnetwerk.