Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Geef nu onderwijs als in 2025

Handleiding voor innovatief toekomstbestendig onderwijs

Laat het klaslokaal over een paar jaar niet zo leeg zijn als sommige winkelstraten nu zijn. Het lijkt erop dat na de reisbranche, de muziekindustrie en de retail nu het onderwijs op zijn kop wordt gezet door digitale transformatie. De coronacrisis heeft dit proces alleen maar versneld. Onder andere Google en LinkedIn geven al onderwijs waarmee studenten hun marktwaarde verhogen. Het is de hoogste tijd voor onderwijsinstellingen om hun infrastructuur zo in te richten dat ze innovatief en flexibel onderwijs op een hybrid campus kunnen geven.

Onderwijs moet beter aansluiten bij de maatschappij

Volgens onderzoek zullen studenten binnenkort nog maar 70% van de studietijd fysiek op campus doorbrengen. We zien bijvoorbeeld dat mogelijkheden van online onderwijs met blended learning en live streams een vlucht namen. In een steeds internationaler speelveld is innovatie een must om aantrekkelijk onderwijs te blijven bieden. Dit vereist een nieuwe aanpak, een betere aansluiting met het bedrijfsleven en een infrastructuur die dit allemaal ondersteunt.

Sla een brug tussen fysiek en digitaal onderwijs

Een Hybrid Campus is een fysieke omgeving die naadloos integreert met de digitale wereld waarin leerlingen, studenten en life-long learners zich begeven. Deze intelligente omgeving past zich aan de wensen en doelen van zijn bezoekers aan. Om dit te faciliteren moet je de brug kunnen slaan tussen de fysieke en digitale wereld met digitale toetsing, streaming van colleges, hulp van AI en nog veel meer. Het spreekt voor zich dat je dit wel veilig moet kunnen doen, daar weet de Universiteit van Maastricht alles van….

Meer innovatie met minder beheer

Met een software defined infrastructuur kun je dit bieden en tegelijk de beheerlast verminderen. Voordelen zijn onder andere:

  • Hogere betrouwbaarheid
  • Grotere flexibiliteit
  • Kortere time-to market van onderwijsconcepten
  • Automatische security op basis machine learning en AI

Start nu met onderwijs van morgen

Het is de hoogste tijd om je onderwijsinstelling echt te moderniseren. Ga verder dan hoorcolleges via Teams aan te bieden, analyseer en orkestreer de hele infrastructuur end-to-end en innoveer. Wil je weten hoe je nu en in de toekomst aantrekkelijk onderwijs aanbiedt, download dan nu Het educatielandschap richting 2025.

 

Download de whitepaper
Download