Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Geef medewerkers een veilige werkplek in de cloud

Veiligheid start al bij de implementatie

Het beveiligen van een werkplek was voorheen vooral een kwestie van het beperken van toegang tot devices. Dat is nu wel anders. Medewerkers hebben een laptop en smartphone waarmee ze altijd en overal toegang nodig hebben tot hun digitale werkplek. Soms is dat op de werkvloer, maar ook thuis. Bij het beveiligen van een cloud-werkplek gaat het dus vooral om het veiligstellen van jouw data en niet het blokkeren van zoveel mogelijk devices. Microsoft Teams is een populaire basis voor digitale werkplekken, daarom laat deze whitepaper zien hoe je security van bij het begin aanpakt tijdens de implementatie van deze alles-in-één tool.

Eerste stap is gezet

Zorginstellingen die starten met Microsoft Teams zetten al een eerste, belangrijke, stap op het gebied van security. Je geeft jouw medewerkers een veilig alternatief voor de wildgroei aan schaduw-IT zoals WhatsApp-groepen, WeTransfer-bestandsoverdrachten en chatprogramma’s zoals Slack. Deze alternatieven zijn erg handig, maar de IT-afdeling heeft totaal geen controle over wie toegang heeft tot de gedeelde informatie. Nu data voor organisaties het belangrijkste bezit is, is dat natuurlijk niet wenselijk!

Configuratietips voor een veilige werkplek in de cloud

Aan de hand van een flowchart en voorbeelden geeft deze whitepaper je meer inzicht in de verschillende lagen van security binnen:

  • Office 365 Security & Compliance Center
  • Azure Active Directory

Hoe zorg je ervoor dat alleen bepaalde mensen toegang hebben tot data? Hoe faciliteer je samenwerken met externen in een Team, zonder dat de veiligheid van de gevoelige data in gevaar komt? Welke privacy-instellingen moet ik zeker bekijken voor ik Teams uitrol in de organisatie? Hoe lang bewaren we data in een Team? De antwoorden vind je in deze praktische whitepaper. Ga aan de slag met de tips en adviezen en zorg voor een veilige cloud-werkplek voor jouw collega’s.

 

Download de whitepaper
Download