Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Geef iedereen inzicht in de bedrijfsprocessen

Klantcase: Friese woningcorporatie Elkien kiest voor uniform werken

Elkien heeft 180 medewerkers en ongeveer 20.000 sociale huurwoningen. Daarmee is het één van de grotere woningcorporaties in Friesland. Binnen de corporatie was al jaren een grote behoefte aan het eenduidig weergeven en het inzichtelijk maken van alle bedrijfsprocessen. Elkien wilde uniform werken, maar men moest daarvoor eerst inzicht krijgen in wat dat precies inhoudt. Dat deden ze aan de hand van de Sensus-methodiek.

Gemak en overzichtelijkheid gaven de doorslag

Willy Miedema, Teamleider Ondersteuning en Optimalisatie, was nauw betrokken bij de zoektocht naar het juiste Business Process Managementsysteem (BPM). Er werden een hoop aanbieders en pakketten bekeken en vergeleken, maar uiteindelijk besloten ze met Sensus process management in zee te gaan. “Wat ons in Sensus vooral aansprak was het gemak, de overzichtelijkheid. Vanuit acht iconen word je gestuurd naar de weergave van een proces. Heel simpel,” aldus Willy Miedema. Elkien bracht op die manier twaalf hoofdprocessen in kaart.

Software moet aansluiten op behoefte

Volgens functioneel beheerder Anton van Loon zit de kunst in het opzetten van de software zodat die helemaal aansluit op de behoefte. Ook hij benadrukt het gebruiksgemak. “Aan de hand van de Sensus-methodiek hebben we onze eigen Elkien-methodiek bepaald. Als dat eenmaal staat, is de tooling intuïtief genoeg om het beheer eenvoudig te houden. Je hoeft niet steeds opnieuw te bedenken hoe je wilt gaan werken, het is vooral evalueren en daarop bijsturen in Sensus,” vertelt hij.

BPM geeft medewerkers inzicht in hun rol in het geheel

Wil je weten hoe de medewerkers van Elkien enthousiast werden gemaakt voor een heel andere manier van werken? Hoe kreeg men inzicht in alle stappen binnen de processen? Download deze praktische klantcase en ontdek hoe medewerkers binnen de woningcorporatie inzicht kregen in het hele proces en daardoor nu beter hun rol in het geheel begrijpen.

 

Download de whitepaper
Download