Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Ga mobiel met uw onderneming: De Executive Checklist

Maak veilig gebruik van mobiele devices op de werkvloer

Mobiele devices zijn door de jaren heen erg gewild bij consumenten en geven zakelijke gebruikers de mogelijkheid om gebruik te maken van een krachtig medium om te leren, delen en handelen. Het gebruik van mobiele devices laat zien dat bedrijven graag investeren in de toekomst.

Mobiele Devices gebruiken op de werkvloer
Het gebruik van mobiele devices binnen uw onderneming betekent nieuwe kansen voor uw organisatie. Het is gebleken dat werknemers gelukkiger en productiever zijn als zij de mogelijkheid hebben om mobiel toegang te krijgen to hun apps, e-mail en gegevens op tablet en smartphones. Organisaties die werken met oplossingen voor een mobiele werkstijl hebben een voorsprong op hun concurrentie. Daarnaast stuurt de flexibiliteit van werk aan op groei.

Onderzoek naar Bring Your Own Device
Uit een recent onderzoek, uitgevoerd door Aberdeen, is gebleken dat de beste ondernemingen hun specifieke gebieden vaker dan andere organisaties verbinden met mobiele apparaten. De organisaties die niet deel willen nemen aan het gebruik van mobiele aparaten op de werkvloer zijn vaak bang dat hun ICT netwerk niet goed genoeg beveiligd is. CSO Magazine heeft recentelijk vermeld dat zo’n 17% van ondernemingen wel eens te maken heeft gehad met een lek binnen de mobiele beveiliging.

Veiligheidsproblemen van mobiele apparaten
Hoewel mobiele veiligheidsproblemen variëren van het instellen van wachtwoorden tot het versleutelen van apparaten, staat gegevenslekken bovenaan de lijst van organisaties die programma’s op het gebied van mobiele werkstijl willen invoeren. Naast de gegevens maken de IT afdelingen en beveiliging van ondernemingen zich ook zorgen over de risico’s van het openstellen van het interne netwerk voor het gebruik van een uitgebreide reeks aan mobiele apparaten. Zo worden veel mobiele apparaten niet beheerd of gecontroleerd, dit houdt in dat zij bedreigingen kunnen introduceren op het netwerk en een negatieve invloed kunnen hebben op de complaincestatus van een organisatie.

Download deze whitepaper
Download vrijblijvend deze whitepaper en lees hoe u veilig gebruik kan maken van mobiele devices binnen uw organisatie.

 

Download de whitepaper
Download