Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Ga de concurrentie aan met Fintech-bedrijven

Kies de juiste cloud-oplossing voor jouw bedrijf

Door de opkomst van FinTech-bedrijven moeten financiële instellingen beslissen of ze willen samenwerken of concurreren met FinTechs. In beide gevallen geldt dat de digitale infrastructuur aan een update toe is, vooral als het gaat om cloudoplossingen. Veel financiële instellingen denken namelijk dat ze een publieke cloud strategie moeten hebben om te concurreren, maar dit is zeker niet altijd de beste keuze. In deze whitepaper lees je hoe financiële instellingen de overstap maken naar de cloud, hoe je de beste keuze maakt voor een cloudoplossing en hoe je hiermee de concurrentie aangaat met FinTechs.

Hybride cloudoplossing

Waar FinTech-bedrijven vaak werken in een publieke cloud, werken de meeste financiële instellingen nog in een private cloud. Hierdoor is de mate van flexibiliteit en schaalbaarheid erg laag. Een hybride cloud kan hierin een oplossing bieden. Bij een hybride cloud gebruik je ten minste één private cloud en ten minste één public cloud, met enige mate van integratie tussen de twee cloudomgevingen. Het voordeel hiervan is dat het een grote mate van flexibiliteit en snelheid biedt. Daarnaast vergt het minder onderhoud dan een private cloud, maar biedt het meer veiligheid dan enkel het gebruik van een public cloud.

Financiële instellingen gaan de concurrentie aan met FinTechs

Financiële instellingen hebben hun bedrijfsmodellen traditioneel afgestemd op een producttype of een type bedrijfseenheid. Hierdoor bestaan technologieën vaak onafhankelijk van elkaar. Dit maakt het moeilijk om klanten een goede ervaring te blijven geven. Om bij te blijven met FinTechs is het voor financiële instellingen daarom noodzaak om over te stappen naar een Digital Enterprise Architecture met de beste hybride cloudinfrastructuur. Zo bied je klanten een ervaring waarbij hun data beschikbaar is in verschillende applicaties. Dit is namelijk wat klanten tegenwoordig verwachten.

Wil je weten hoe je een financiële instelling klaarstoomt om te concurreren met FinTechs? Download deze whitepaper en ontdek hoe je jouw digitale infrastructuur het beste inricht.

 

Download de whitepaper
Download