Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Future of SharePoint

Maak je gebruik van Office 365? Dan heb je vast veranderingen voorbij zien komen in SharePoint. Eén van de veranderingen die we eerder hebben beschreven is de nieuwe look and feel van de documentbibliotheken. Ook lijsten en andere bibliotheken zijn er anders uit gaan zien. Dit is onderdeel van een veranderslag op SharePoint, genaamd The Future of SharePoint.

Wat is die Future of SharePoint? Hoe ziet SharePoint er dan in de toekomst uit?

Zoals ook uitvoerig besproken door Satya Naydella, CEO van Microsoft, in de World Partner Conference 2016 gaat het in de toekomst van SharePoint om een mobiel en intelligent intranet. We zien een modernisering in team sites wat betreft uiterlijk en mobile responsiveness. Documenten delen en samenwerken op elk apparaat wordt makkelijker. Er zijn meer statistieken beschikbaar om je te helpen betere keuzes te maken, bijvoorbeeld over hoe jij je tijd besteed. Een SharePoint app die de juiste informatie voorschotelt en dat op verschillende apparaten gebruiksvriendelijk toont. Én een betere integratie tussen de verschillende onderdelen binnen én buiten Office 365.

Office 365 Groups

Voorheen werden de apps binnen Office 365 individueel ontwikkeld. In de toekomst moeten deze apps dichter bij elkaar komen en meer geïntegreerd een volledig plaatje van de digitale werkplek vormen. Een belangrijk onderdeel hierin is Groups. Office 365 Groups heeft geen app centraal staan, maar de samenwerking tussen mensen is key. Men begint met elkaar, met een groep mensen die op korte of lange termijn iets met elkaar willen bereiken. Wat heb je nodig om je doel te bereiken? Een variëteit aan apps binnen Office 365 helpen daarbij. Je kiest niet voor een app, je kiest voor je team, en van daaruit werk in je in de verschillende apps die voor jou beschikbaar zijn.

Flow

Koppelingen maken met systemen buiten Office 365? In de toekomst worden meer connecties mogelijk met externe applicaties. Dat is onder andere te zien aan Flow. Het product om werkstromen te ontwikkelen met applicaties binnen én buiten Office 365. Maak een kopie van een bestand in Dropbox naar OneDrive, bijvoorbeeld. Of als een object in Salesforce is aangemaakt, sla deze op in SQL.

Security

Ook veiligheid staat centraal in de toekomst van SharePoint. Het mag makkelijk zijn, maar het moet voornamelijk veilig zijn. Er wordt geïnvesteerd in security, privacy en compliance. Zo zien we al aankondigingen voor Secure Score, een dashboard dat de veiligheid van de omgeving scoort en suggesties geeft om deze score te verhogen, en nieuwe manieren om cyberaanvallen in de gaten te houden.

In alle ontwikkelingen zie je dit vooraan staan. In de komende weken houden we jullie op de hoogte van de aangekondigde veranderingen in SharePoint.