Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Focus op samenhang voor sterke klantrelatie en meer omzet

Retailer: Versterk de relatie met uw klant

Klanten zijn mondiger, veeleisender en willen de beste kwaliteit en service voor de laagste prijs. Retailers staan voor de enorme uitdaging om aan deze verwachtingen te voldoen. Wat betekent dit in het kader van bedrijfsvoering? De retailer moet zich in ieder geval realiseren dat er een belangrijke samenhang is tussen de opzet en de uitvoering van de marketing campagnes, de beschikbaarheid van de juiste medewerkers als de klant hulp nodig heeft en de klantloyaliteit. Deze whitepaper beschrijft die samenhang en geeft inzicht in de mogelijkheden voor retailers om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Focus op samenhang
De praktijk leert dat in retail verschillende processen rondom klantgerichtheid, campagnemanagement en personeelsplanning slecht op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor kan omzet worden gemist en het kan er zelfs voor zorgen dat de merkbeleving van de klant negatief beïnvloed wordt. De schrijvers van deze whitepaper pleiten dan ook voor een focus op de samenhang tussen klantloyaliteit, campagnemanagement en planning.

Gericht waarde leveren
Door de (potentiele) klant te kennen, kan er gericht waarde worden geleverd. Dit kan onder andere door op diezelfde klant afgestemde campagnes. Door het planningsproces van medewerkers op slimme wijze te doen, zijn de benodigde medewerkers beschikbaar in aantallen, maar ook in kennis en kunde. Dit zorgt ervoor dat de klant op de winkelvloer ook echt goed geholpen wordt en deze met een positief gevoel de winkel weer verlaat. Het eindresultaat: meer klanten die binnen komen, de conversie van bezoeker naar koper is gestegen en het gemiddelde aankoopbedrag is minimaal gelijk gebleven, maar misschien zelfs gestegen.

Inhoud van de whitepaper
In deze whitepaper wordt uiteengezet hoe retailorganisaties waarde kunnen leveren aan de klant en zo de relatie met klanten kan versterken. De whitepaper bestaat uit de volgende hoofdstukken:  

  1. Een succesvolle retailorganisatie;
  2. Klantloyaliteit in de retail;
  3. Campagnes in de retail – traditioneel;
  4. Het opbouwen van een 360 graden klantbeeld;
  5. De traditionele wijze van plannen;
  6. Slim plannen op basis van bezoekersaantallen;
  7. Integratie tussen campagnes en slim plannen;
  8. Conclusie

Download de whitepaper
Download de complete whitepaper “Versterk de relatie met uw klant” en lees meer over de noodzaak van een focus op samenhang tussen klantgerichtheid, campagnemanagement en personeelsplanning om zo de klantrelatie te versterken en meer omzet te genereren.

 

Download de whitepaper
Download