Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Flops worden tops in SharePoint documentenbibliotheek

De ontwikkeling van de documentenbibliotheek is nog in volle gang. Na het uitbrengen van onze vorige blog een maand geleden zien we wijzigingen doorkomen. We houden jullie graag up to date.

Hoofdnavigatie wordt verbeterd. We hebben de hoofdnavigatie een aantal keer zien verplaatsen. Eerst was deze helemaal niet zichtbaar, daarna kwam het onder de items van de linkernavigatie te staan. In het huidige uiterlijk staat de hoofdnavigatie weer op de vertrouwde plek bovenaan. Deze is echter wel zichtbaar in de standaard SharePoint-styling, aanpassingen in lettertype en kleur zijn nog steeds niet zichtbaar. Ook zien we dat de items in de hoofdnavigatie niet kloppen met de ingestelde navigatie.

Snel bewerken. Voor het uploaden van meerdere bestanden tegelijkertijd zagen we eerst dat de optie ‘Snel bewerken’ niet beschikbaar was. Deze is inmiddels wel beschikbaar op het lint.
snel bewerken

Uploaden. Het uploaden van documenten gaat nu iets anders. In plaats van het van invul veld te tonen voor het uploaden van documenten, wordt je document nu direct in de bibliotheek geplaatst. Daarbij opent het informatiepaneel waar je vervolgens je eigenschappen in kunt vullen. Even wennen dus maar wel handig! Wat bijvoorbeeld voor velen niet duidelijk was, was dat wanneer het invul veld tevoorschijn kwam, het document al was toegevoegd aan de bibliotheek; dit is nu in één oogopslag te zien.
Helaas worden nieuwe documenten nog steeds niet uitgecheckt als een verplicht veld niet is ingevuld.

Meerdere documenten uploaden. Ook nieuw rondom uploaden is dat je via de knop “uploaden” ook meerdere documenten tegelijk kunt selecteren; voorheen kon dit alleen door documenten SharePoint in te slepen.inhoudstypes

Inhoudstypes. Bij het gebruik van templates in de inhoudstypes van de bibliotheek, is het nog niet zichtbaar welk type bestand geopend zal worden als je kiest voor dat inhoudstype. Gebruik je bijvoorbeeld een template in Excel of PowerPoint, dan zal in het lijstje met inhoudstypes bij de knop Nieuw nog het logo van Word zichtbaar zijn.

Mobiele weergave. Heb je de bibliotheek al via de je mobiel benaderd? Dit ziet er stukken beter uit met het nieuwe uiterlijk, en het werkt gemakkelijker. Zo heb ik zojuist een foto van mijn telefoon in een SharePoint-bibliotheek geupload.

mobiele weergave

Lees ook onze eerder verschenen blog tops en flops van de nieuwe documentbibliotheken in SharePoint.