Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Flexibel en veilig: een werkplek in de cloud

Nieuwe generaties versnellen cloudgebruik

Wanneer je 25 ondernemers vraagt naar hun werkplek, dan krijg je vast 25 verschillende antwoorden. Van thuiswerken tot altijd onderweg in de auto of werken op kantoor. Onze werkplek is al lang niet meer een bureau met desktop, maar onze werkplek is afhankelijk van waar we zijn. De nieuwe generatie werknemers heeft absoluut geen probleem met werken op verschillende locaties en buiten kantooruren. Wisselen van laptop naar mobiel of tablet, geen probleem! Daartegenover staat wel dat ze verwachten dat hun werkgever de werkplekmiddelen aanbiedt die ze nodig hebben om overal en altijd aan de slag te kunnen. De oplossing: een werkplek in de cloud

Kleine stapjes richting cloud

Hoe pak je dat nu aan, zo’n transitie van een kantoor vol IT-apparatuur naar een werkplek in cloud? Het is belangrijk om dit project zorgvuldig en praktisch aan te pakken. Start daarom met de werkomgeving: het is een zichtbare wijziging, medewerkers kunnen wennen aan de verandering en genieten onmiddellijk van de cloud-voordelen. Door het plan van aanpak te volgen in deze whitepaper ben je in staat een veilige IT-afdeling te managen en te beheren, ongeacht het device waarmee werknemers aan de slag gaan.

Plan van aanpak

Belangrijk is om altijd in je achterhoofd te houden dat een transitie van de werkplek naar de cloud een grote impact zal hebben op je werknemers en op het management. Zo moeten medewerkers, ondanks de vele voordelen, wel wennen aan de standaardisering. Want cloud-applicaties en systemen bevatten steeds minder maatwerk en vereisen een nieuwe manier van werken. Ga daarom aan de slag met dit plan van aanpak en de migratie naar de cloud zal een stuk makkelijker verlopen.

  1. Identificeer werkstijlen, maak persona’s
  2. Vertaal persona’s naar de verschillende types werkplek (virtueel, fysiek of mobiel)
  3. Zorg voor continue monitoring, rapportage én borg innovatie
  4. Monitor en borg de innovatie: innovatiecyclus

Benieuwd hoe dit plan van aanpak er precies uitziet? Download dan snel deze whitepaper en ga nu aan de slag!