Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Flash-opslag: waarom overstappen?

Waarom Flash opslag uw IT zorgen wegneemt

We hebben er allemaal mee te maken: traag startende applicaties, bestanden die langzaam openen en lange wachttijden tijdens analyses. Dat zorgt natuurlijk voor inefficiëntie en irritatie bij collega’s. De hoeveelheid data groeit explosief en de toegang tot die gegevens vraagt enorm veel van uw opslaginfrastructuur. Technologieën als cloud, virtualisatie en flash-opslag kunnen de problemen verhelpen. Helaas is het volledig vervangen van de bestaande infrastructuur vaak kostbaar en niet eenvoudig.

Flash-opslag: einde aan wachten

Moderne organisaties eisen dat data snel en eenvoudig kan worden opgeslagen en verwerkt. Ze willen namelijk klanten zo snel mogelijk kunnen voorzien van de juiste informatie. Daarnaast moeten medewerkers snel toegang hebben tot de juiste applicaties en data. Met flash-opslag kan dit en wordt tegelijk flink bespaard op tijd en geld.

Voordelen op een rij

Flash-, of solid-state geheugen, is een kostenefficiënte oplossing voor het datacenter. De belangrijkste voordelen van flash-opslag zijn:

  • Snelheid, performance en continuïteit
  • Efficiëntie
  • Flexibiliteit

U hoeft overigens niet de bestaande systemen volledig te vervangen wanneer u over gaat op flash. Voert u de implementatie van flash-opslag slim uit, dan krijgt u de performance van flash tegen kostprijs van traditionele, harde schijven.

Flash-opslag is qua performance verreweg de beste keuze. De klassieke hard disks zijn nu nog wel geschikt voor simpele taken, maar u zult ze in de nabije toekomst niet meer aantreffen in datacenter. Op dit moment is flash-opslag beschikbaar in verschillende soorten en maten. In deze whitepaper leest u over de voordelen en kenmerken van flash-opslag en de oplossing IBM FlashSystem.

Impact van flash op uw organisatie

Als u benieuwd bent wat flash-opslag kan betekenen voor uw organisatie, download dan de whitepaper “Waarom flash-opslag uw IT-zorgen wegneemt”.

 

Download de whitepaper
Download