Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Flash-geheugen nu geschikt voor alle dataopslag

Voordelen flash-opslag: snelheid, veiligheid en kostenefficiënt

De big data-revolutie zet de huidige IT-organisaties voor nieuwe uitdagingen. Flash-geheugen werd eerder vooral ingezet om databases sneller te maken. De recente prijsverlagingen van deze snellere en efficiëntere geheugens kunnen nu ook voor digitale archieven, virtualisatie en object-based workloads worden ingezet. Dat heeft enkele grote voordelen, waaronder een grotere datadichtheid, betere security, kostenefficiency en snelheid.

Wat is object-based storage?

In dit big data-tijdperk is het onontbeerlijk om veel data snel te kunnen doorzoeken. Object-based storage systemen vereenvoudigen de layout van data door lijsten met datagegevens te versimpelen. Zoeken en het lezen van schrijven gaat daardoor veel sneller. Object-based storage (obs) platformen worden hierdoor steeds vaker ingezet als onderdeel van de IT-infrastructuur. Er is namelijk behoefte aan grootschalige data storage voor workloads, big data en de cloud. Deze gegevens werden voornamelijk opgeslagen op tape en harde schijven, omdat ze toch niet vaak geraadpleegd hoefden te worden, maar dat is nu wel anders.

Hardware moet klaar zijn voor de toekomst

Zeker nu veel bedrijven hun grote databases snel willen doorzoeken met Spark, Splunk, Hadoop, Couchbase en Cassandra is een goede performance van groot belang. Behalve als bedrijven denken beslissingen uit te kunnen stellen. Liever gaan organisaties direct met hun data aan de slag. De hardware moet wel software-neutraal zijn en zowel overweg kunnen met het traditionele NFS-bestandsformaat als nieuwe, populaire protocollen als het Hadoop File System (HDFS) en Object Storage.

Flash-geheugen ondersteunt business beter

Daarom is het een goed idee om eens naar uw huidige architectuur te kijken en deze te vergelijken met de vraag van de business. Hebben die nog een goede match of niet? De kans is groot dat de business alle digitale archieven wil doorpluizen op zoek naar hét inzicht waarmee ze de concurrentie voor kunnen zijn. Snelheid daarin is essentieel, u wil dat optimaal kunnen ondersteunen. In de whitepaper Flash, It’s not just for Databases Anymore leest u alle ins en outs over de technische voordelen van flash-geheugen.