Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Five Trends to Track in E-Commerce Fraud

E-commerce fraude: Top 5 trends

Fraude is niks nieuws voor bedrijven die actief zijn in de e-commerce. Veel bedrijven hebben reeds enige ervaring met fraude zoals bijvoorbeeld het misbruik van gestolen credit cards of fraude met retouren. De snelle veranderingen bij online fraude zorgen ervoor dat de gevolgen van fraude dreigen te escaleren. Daarom is het belangrijk dat verantwoordelijken binnen e-commerce bedrijven de wapening tegen fraude blijven updaten.

Vijf fraudetrends

  • E-commerce is het nieuwe ‘laaghangende fruit’ voor online fraudeurs.
  • Identiteitsdiefstal en de overname van accounts neemt steeds verder toe.
  • Mobiel is de nieuwe desktop.
  • Malware is overal.
  • Zelfs de meest betrouwbare klanten kunnen niet worden vertrouwd.

Fraude in diverse vormen
E-commerce bedrijven zullen kennis moeten nemen van de nieuwe fraudetrends om grote verliezen te voorkomen. Wanneer de fraudetrends individueel worden benaderd lijken ze voor de meeste organisaties beheersbaar. Echter, de bedreigingen vormen juist samen een groot probleem voor e-commerce bedrijven.

Fraudeaanpak nu en in de toekomst
De situatie van vandaag de dag vereist een fundamentele verandering in de kijk op fraude. Terwijl bestaande methodes om fraude tegen te gaan in stand moeten blijven is het nog belangrijker om nieuwe fraudemethodes en geavanceerde malware tegen te gaan.

Download de whitepaper ‘Five Trends to Track in E-Commerce Fraud’
In deze whitepaper komen vijf hierboven genoemde trends op het gebied van fraude aan het licht waarmee bedrijven te maken krijgen die actief zijn in de e-commerce sector. Daarnaast worden handvatten geboden waarmee e-commerce bedrijven de risico’s op het gebied van de vijf genoemde fraudetrends kunnen beperken.