Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Five Steps to Meaningful Use with Workspace Virtualization

Five Steps to Meaningful Use with Workspace Virtualization

De strikte compliancy-eisen in de zorg vormen voor IT-afdelingen van zorginstellingen een grote uitdaging. In de Verenigde Staten is er regelgeving om de verspreiding van medische data te stimuleren en op die manier de gezondheidszorg te verbeteren. Dit wordt ‘Meaningful Use’ genoemd en zorgorganisaties en –professionals kunnen zelfs premies verdienen als ze voldoen aan de richtlijnen van het Medicare en Medicaid EHR Incentive Program. Werkplekvirtualisatie is één van de methoden om tegemoet te komen aan compliancy-eisen.

Nieuwe technologie in de zorg
IT-professionals mogen eindelijk meepraten in de bestuurskamer, nu de deadlines voor ‘Meaningful Use’ in zicht komen en ook het management zich zorgen maakt over de compliancy. Dat is een stap vooruit, maar niet als dit ten koste gaat van nader onderzoek en aandacht voor veiligheid. Het is niet de bedoeling dat beslissingen over de IT-infrastructuur en procedures worden gestuurd door regelgeving en deadlines. Gebruiksvriendelijkheid en productiviteit zouden voorop moeten staan. Daarbij hebben IT-professionals in de zorg een extra punt om zich zorgen over te maken: nieuwe technologie moet heel snel geadopteerd kunnen worden door zorgprofessionals, anders zullen ze het gewoon links laten liggen.

Werkplekvirtualisatie; de toegevoegde waarde
‘Meaningful use’ betreft het gebruik van EPD-technologie voor de vastlegging van elektronische gegevens en het delen van informatie. Hoewel Nederlandse zorgorganisaties niet hoeven te voldoen aan de normen voor ‘meaningful use’, kunnen ze wel lessen trekken uit de ervaringen van Amerikaanse organisaties. Het draait daarbij om de beslissingen die IT moet nemen over storage, datasharing en continuïteit van de bedrijfsvoering. Drie obstakels komen daarbij om de hoek kijken: de – soms erbarmelijke –gebruikerservaringen van de zorgprofessionals, de beveiliging, compliancy en legacy infrastructuurbeheer.

Zorgorganisaties kunnen profiteren van de voordelen van werkplekvirtualisatie:

  • Verbetering van de gebruikerservaring van personeel en patiënten
  • Besparing van tijd en geld
  • Waarborging van compliancy

 Lees verder over werkplekvirtualisatie in de zorg en de voordelen die dit biedt.