Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Five mobile application monitoring truths IT must know

Mobile Application Monitoring creeert nieuwe bedrijfsmogelijkheden

Over de hele wereld worden mobiele applicaties gebruikt. Grenzen worden verlegd, verschillende culturen worden bij elkaar gebracht en daarnaast groeien mobiele applicaties het snelst vergeleken met andere innovatieve technologieën.

Gebruik van mobiele applicaties
Consumenten gebruiken mobiele applicaties om op bijvoorbeeld hun weg te vinden wanneer ze per auto reizen of als ze hun vluchtgegevens willen controleren als ze een vlucht hebben geboekt. Via mobiele applicaties checken mensen hun banksaldo en sportuitslagen, worden theaterkaartjes gereserveerd en  wordt er online gewinkeld. Dagelijks worden er handige draagbare apparaten, zoals een smartphones en tablets gebruikt om deze handelingen uit te voeren.

Mobiele applicaties op de werkvloer
Doordat consumenten steeds meer mobiele applicaties zijn gaan gebruiken, is het gebruik van mobiele applicaties op de werkvloer ook toegenomen. Medewerkers verwachten dat zij met hun mobiele apparatuur hun e-mail kunnen checken, deel kunnen nemen aan een meeting, toegang krijgen tot documenten en dat zij toegang kunnen krijgen tot bedrijfsapplicaties, zoals: ERP en CRM.

De expanderende rol van mobiele apparaten
De snelle groei van de mobiele technologie belooft niet alleen te blijven, maar ook te versnellen. IDC meldt dat de gebruik van de smartphone  in 2011 is gestegen met 55%. Gartner voorspelt dat in 2014 zo’n 90 procent van alle bedrijven mobiele devices zal aanvragen.

Wat houdt dit in voor IT organisaties?
Voor IT-organisaties betekent dit dat ze worden geconfronteerd met een grote verandering. Mobiele applicaties zijn door de jaren heen radicaal veranderd, mede dankzij de manier waarop bedrijven met elkaar werken en hoe ze omgaan met hun werknemers en klanten. Ook zal de manier van applicatiebeheer veranderen. Applicatieprestatie is voor het management van een IT afdeling zeker geen nieuw begrip, maar de systemen en de praktijken willen nog wel eens van elkaar verschillen.

Download deze whitepaper
In deze whitepaper vindt u alles over het applicatiebeheer en wat er veranderd binnen een organisatie omtrent het gebruik van mobiele apparaten. Download vrijblijvend de whitepaper en bekijk hoe u uw applicatieprestatie kan optimaliseren.