Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Financiële dienstverleners zijn een populair target voor cybercriminelen

Een overzicht van de gerichte aanvallen op de financiële sector

De ontwikkelingen in de financiële dienstverlening staan niet stil. Om de concurrentie aan te gaan met jonge FinTech-bedrijven gaan steeds meer financiële dienstverleners op zoek naar innovatieve oplossingen om klanten aan zich te binden of naar zich toe te lokken. Onze wereld verandert continu, de financiële sector volgt. Maar het is belangrijk om ook jouw securitybeleid te blijven ontwikkelen. Want net zoals de sector nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt, doen cybercriminelen dat ook. Weten wat er speelt en waar je jezelf tegen moet wapenen is dus de boodschap. Dit State of the Internet / Security rapport laat jou zien met welke bedreigingen financiële dienstverleners rekening moeten houden in hun beveiligingsstrategie.

Enkele feiten op een rij

Wist jij bijvoorbeeld dat:

  • Tussen november 2017 en oktober 2019 meer dan 40% van alle DDoS-aanvallen gericht waren op de financiële sector
  • In de periode mei – oktober 2019 tot wel 75% van alle API-inlogpogingen terug te brengen waren naar kwaadaardige inlogs
  • De branche hoofdzakelijk (74%) gebruik maakt van een traditionele inlogprocedure met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot applicaties en diensten.
  • Een bekende financiële dienstverlener op 7 augustus 2019 maar liefst 55.141.785 kwaadaardige inlogpogingen te verduren kreeg

Als je deze cijfers ziet, dan wordt het erg duidelijk dat het opstellen van een toekomstbestendig veiligheidsbeleid cruciaal is om jouw bedrijfsgegevens en klantgegevens te beschermen (en blijven beschermen) tegen aanvallen van buitenaf.  

Meer feiten én een oplossing

Wil je meer weten over deze aanvallen tegen financiële dienstverleners? Benieuwd hoe de aanvallen tegenover de financiële branches zich verhouden tegenover andere branches? Of wil je weten welke strategieën en methodes je kan inzetten om jouw bedrijf beter te beschermen? Download dan zeker dit rapport en zet de feiten op een rij.

 

Download de whitepaper
Download