Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Facebook zet in op Artificial Intelligence

Afgelopen week sprak Facebook op F8 – de ontwikkelaarsconferentie van Facebook – over het inzetten van kunstmatige intelligentie op grote schaal met als doel tal van verbeteringen voor het social media kanaal.

Zo sprak topman Mike Schroepfer over AI als, “de beste manier om onze gebruikers op grote schaal te beschermen”. Er zijn te veel gebruikers op het netwerk en te weinig menselijke werknemers om alles in goede banen te leiden. Zo werkt Facebook al enige tijd met algoritmes die verboden berichten en nepaccounts opsporen. “Onze aanpak is proactiever geworden.”

Fraude
Zo worden niet alleen terroristische content en haatberichten opgespoord op deze manier. Facebook gebruikt bijvoorbeeld ook artificial intelligence om financiële zwendelpraktijken te achterhalen. Het bedrijf kondigde eind maart aan dat via machine learning technieken al zo’n half miljoen frauduleuze accounts zijn opgespoord.

Beeldherkenning
Techbedrijven werken daarnaast al jaren aan het verbeteren van beeldherkenning op basis van kunstmatige intelligentie. Het gaat bijvoorbeeld om het analyseren van objecten of locaties.”

Training Artificial Intelligence
In deze training gaan we niet in op de techniek achter AI maar op de toepassing en de business kansen van AI. En hoe u uw kennis over AI daadwerkelijk inzet om meer rendement te behalen voor de organisatie. In de training komen verrassende ideeën en toepassingen van AI aan bod, die u inspireren om daadwerkelijk écht nieuwe kansen te pakken. Het resultaat van de training is dat u na afloop beschikt over een roadmap voor een AI strategie en minimaal één praktijk case heeft waar u direct mee aan de slag kunt in uw organisatie. Lees hier meer over het programma.