Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Exclusieve focus op ROI leidt tot gemiste kansen

Het Nieuwe Werken heeft invloed op de hele organisatie

Een organisatie kan makkelijk kansen op innovatie missen als beslissingen over ICT-investeringen uitsluitend aan de hand van ROI-berekeningen worden genomen. Hierdoor komt de evolutie van ICT en de organisatie tot stilstand. Een virtuele ICT-infrastructuur maakt het voor werknemers mogelijk om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. We noemen dit ook wel Het Nieuwe Werken (HNW). Het Nieuwe Werken draagt niet alleen bij aan de verhoogde tevredenheid van de medewerkers, maar het heeft ook invloed op de kantorenmarkt en het fileleed.

Focus op ROI leidt tot gemiste kansen
Bij het nemen van beslissingen over investeringen, is het goed om enige houvast te hebben in de vorm van rendement. Echter gaat dit bij investeringen in de ICT-infrastructuur niet altijd op. Dit komt omdat de kosten en baten niet altijd duidelijk zijn. Door vast te houden aan deze cijfers, kan een organisatie belangrijke kansen mislopen en staat de ontwikkeling stil.

De invloeden van virtualisatie software
De software kan invloed hebben op drie kernpartijen in elke organisatie van enige omvang. Deze kernpartijen zijn:

  1. Medewerkers
  2. ICT-beheerders
  3. Het management

Medewerkers
Investeren in virtualisatie is van grote invloed op de medewerkers omdat het ‘Het Nieuwe Werken’ mogelijk maakt,  dus het werken op elke locatie, tijd en apparaat (BYO). Dit levert uiteindelijk nieuwe arbeidsrelaties op.

ICT-beheerders
Het werk van ICT-beheerders veranderd aanzienlijk. Ze zijn minder tijd kwijt aan de klassieke (helpdesk) taken en krijgen daarmee meer ruimte om aan innovaties te werken.

Het Management
Het belangrijkste, is het veiligheidsaspect. Er is de kans dat er bedrijfsinformatie in de verkeerde handen komt. Daarnaast wil het management controle houden op de mensen die thuiswerken. Lees in de whitepaper meer over de verschillende aspecten die spelen.

Download de whitepaper “Virtualisatie Van ICT Infrastructuur Is Meer Dan Een ROI Berekening‘’ waarin u meer leest over het virtualiseren van de ICT-infrastructuur en waarom er niet teveel moet worden gekeken naar de ROI bij ICT-investeringen. Er zijn namelijk veel voordelen te behalen die niet meteen te meten zijn in kosten en baten.

 

Download de whitepaper
Download