Webinar: Sneller innoveren in de techniek en bouw door standaardisatie

De rol van software voor het gestandaardiseerd uitvoeren van projecten

Bedrijven in de sector techniek en bouw zijn hard aan de slag met het realiseren van rendementsverbetering in projecten, de praktijk blijkt weerbarstig en een vergissing zit in een klein hoekje en kan het projectrendement onder druk zetten. Daarnaast moet personeel zo efficiënt mogelijk worden ingezet én nieuw personeel goed worden ingewerkt in de huidige steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Standaardisatie in de projectuitvoering is een doorslaggevend instrument in het efficiënt werken en voorkomen van fouten. Waneer deze basis goed op orde is, ontstaat meer ruimte voor innovatie; om bijvoorbeeld de mogelijkheden van Internet of Things (IoT), Machine Learning en Big Data te benutten.

Tijdens het webinar licht Niek Berckmans, Process Information Manager bij Vanderlande toe wat bij hen intern de uitdagingen zijn om de snelgroeiende organisatie te faciliteren en klanten tevreden te houden. Dit allemaal rekening houdende met de telkens veranderende technologie. Hij deelt met u de ervaringen hoe Vanderlande dit project doorloopt en hiermee succesvol is om hun processen te standaardiseren en de medewerkers te ondersteunen.

In dit webinar leert u hoe u uw projectmedewerkers ondersteunt met:

  • Het werken in één centraal beschikbaar en online projectdossier
  • Geïntegreerde communicatie; e-mail, chat, etc
  • Het inzichtelijk maken van de te doorlopen processen in het projectdossier
  • Het verstrekken van details per processtap
  • Visualisatie van de procesvoortgang
  • Goedkeuring van taken
  • Invoeren van de continu verbeteren door ‘lessons learned’

Standaardisatie in de digitale projectdossiers biedt veel voordelen. Zo is samenwerken aan documenten en overige projectinformatie met de huidige technologie veel efficiënter. Daarnaast is iedereen op de hoogte van alle afspraken en de actuele stand van zaken in een project. Centrale en online beschikbare dossiers (locatie onafhankelijk en mobiel), waarin versiebeheer automatisch is geregeld, vormen samen met het integreren van alle communicatie in ditzelfde dossier de eerste stap. Wanneer dan ook nog de werkprocessen rondom projecten zijn gestandaardiseerd, documenten en templates worden aangeboden op het juiste moment en in de juiste volgorde, bespaart u veel kostbare tijd en voorkomt u onnodige misverstanden en fouten.

Tot slot is er ook veel voordeel te behalen door feedback uit de uitvoering snel te kunnen verwerken in aangepaste processen en instructies. Zo profiteert u direct van een verbeterd proces.

Na het volgen van dit webinar weet u hoe u door standaardisatie van het projectmanagementproces de projectmedewerkers tijd bespaart en procesoptimalisatie kunt doorvoeren door feedback en ‘continuous improvement’.

Sprekers

Niek Berckmans Niek Berckmans, Process Information Manager bij Vanderlande

Yuri Ramdhani Yuri Ramdhani, Managing Director bij CTB

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 22 maart 2018, 15:00 uur
Thema: Innovatie in de bouw
Kosten: Gratis
Locatie: Online

Profiel CTB

CTB

Onze missie is om bedrijven te helpen met hun digitale transformatie. Van cultuuromslag tot en met het omarmen van nieuwe technologie. Wij begeleiden hen met het invoeren van moderne sales & marketing, het verbeteren van productiviteit en het leveren van slimme serviceverlening.

Profiel CTB ›
 

Inschrijven voor: Webinar: Sneller innoveren in de bouw door standaardisatie van projecten

Vul onderstaand formulier in om u in te schrijven voor 'Webinar: Sneller innoveren in de techniek en bouw door standaardisatie ' op 22 maart 2018, 15:00.

 

Met deze inschrijving gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.