Seminar: Het Software Defined Datacenter, the next step

In de digitale wereld waarin we vandaag de dag leven, is alles met elkaar verbonden. Gebruikers zijn gewend om op elk gewenst moment vanaf iedere plek en met elk device toegang te krijgen tot data en applicaties. Ze gaan ervanuit dat de verbinding snel is en de veiligheid gewaarborgd. Deze verwachtingen nemen ze mee in het werk.

Transformeer uw traditionele datacenter

De ervaring is dat hierdoor een spanningsveld ontstaat op de IT-afdeling tussen het beheren van de bestaande omgeving en het inspelen op de toenemende eisen en wensen van de gebruiker. Hoe kunt u dit doorbreken? Transformeer uw traditionele datacenter in een Software Defined Datacenter (SDDC).

Twee belangrijke onderdelen binnen het SDDC:

 1. Automation & orchestration: dit maakt het mogelijk repeterende taken in het datacenter te automatiseren en infrastructuurdiensten en applicaties aan te bieden vanuit een self-service portal. Dit komt de flexibiliteit ten goede, verlaagt de tijd waarbinnen IT-services beschikbaar worden gesteld, de beheerlast wordt verminderd en er wordt een efficiëntere manier van werken bereikt
 2. .
 3. Software Defined Networking (SDN): hiermee kan effectief invulling worden gegeven aan de uitdagingen met betrekking tot beveiligingsrisico’s. Daarnaast wordt door inzet van SDN het netwerk programmeerbaar, waardoor eenvoudiger en sneller kan worden gereageerd op wensen van uw gebruikersorganisatie.

Komt u ook?

Om onze kennis op het gebied van SDDC, automation & orchestration en SDN met u te delen, nodigen wij u, samen met VMware en gastspreker SecureLink, uit voor het seminar op dinsdag 31 mei a.s. Deze vindt plaats op het hoofdkantoor van VMware Nederland B.V. aan de Orteliuslaan 850 te Utrecht.

Agenda

 • 12.00 Ontvangst met lunch
 • 13.00 Welkom, door Henk Nijkerk (Partner Manager VMware)
 • 13.15 De toekomst van het Software Defined Datacenter, door Viktor van den Berg (Solution Architect PQR)
 • 13.30 Het nieuwe netwerk is virtueel, door Ronald de Jong (Senior Consultant PQR)

Ronald gaat in op de vraag waarom netwerkvirtualisatie voor u interessant kan zijn. Hij zoomt daarbij in op de drie voordelen die het u biedt: flexibiliteit, veiligheid en de mogelijkheid om een hybride IT-omgeving neer te zetten.

 • 14.15 Microsegmentatie op basis van het ‘Zero Trust Networking’ concept, door Martijn Doedens (Cybersecurity & Netwerk Professional, SecureLink)

Door integratie van Palo Alto Networks firewalls binnen VMware NSX, beschermt u uw data en applicaties met volledige inspectie van het verkeer op (onbekende) malware.

 • 15.00 Pauze
 • 15.15 The next big thing: automated IT, door Viktor van den Berg (Solution Architect PQR)

PQR heeft inmiddels uitgebreide ervaring opgedaan in het veld van automation & orchestration met VMware vRealize Automation en vRealize Orchestrator. Viktor vertelt over zijn ervaringen in de wereld van automation & orchestration. Hoe werkt deze nieuwe technologie? Wat zijn de use-cases? Wat is de winst? Waar zitten de uitdagingen?

 • 16.00 Afsluiting, door Mark Olij (Enterprise Sales Alliance & Business Development Manager PQR)

Registratie

Bent u IT-manager, security officer of IT-professional en werkzaam bij een organisatie met meer dan 200 werkplekken? Wacht niet langer en registreert u zich hier. Wij beloven u een inspirerende middag!

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 31 mei 2016
Thema: Software defined Datacenter
Kosten: Gratis
Locatie: VMware Nederland in Utrecht

Profiel PQR

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›