Roundtable ziekenhuizen

Krijg meer grip op projecten

IT binnen de ziekenhuiszorg staat onder grote druk. Systemen mogen tegenwoordig niet meer uitvallen en dienen 24*7 in de lucht te zijn, wat veel vraagt aan beheer. Continuïteit en patiëntveiligheid staan voorop en vragen om systemen die up-to-date zijn. Daarbij voegen de stakeholders per jaar ook nog eens honderden innovatieprojecten toe aan de kalender (denk aan implementatie van VOSMOS, voedingsconcepten, mobility, UC e.d.).

Hierdoor ontstaat een continu spanningsveld tussen dagelijks beheer en het doorvoeren van innovaties en dat ook nog eens terwijl er maar beperkte middelen (resources, budget) beschikbaar zijn.

Wat kunnen we leren van zorg in China?

Eind maart zijn wij o.a. samen met het Amphia Ziekenhuis op hospital studytrip naar China geweest. De trip was bedoeld om eens vanuit een andere invalshoek naar IT in de zorgverlening te kijken. De Chinese manier is namelijk zeer efficiënt. Dat moet ook wel, want daar dient een gemiddeld ziekenhuis al snel 15 miljoen inwoners met kwalitatief goede zorg te bedienen en vragen de enorme afstanden tussen zorgverleners om een efficiënte wijze rondom het faciliteren van applicaties, röntgenbeelden etc.

In deze roundtable geven wij een korte terugblik op de studytrip, met o.a. de ervaringen van Rolf van Schaik (Manager ICT beheer, Amphia) en benoemen wij de meest opvallende zaken. Waarbij we uiteraard van gedachten zullen wisselen over de toepasbaarheid van de Chinese concepten binnen de Nederlandse zorg.

Hedendaagse uitdagingen versus mogelijke oplossingen

Een open discussie met onder andere aandacht voor:

  • efficiënt en effectief portfoliomanagement
  • hoe om te gaan met het spanningsveld tussen dagelijks beheer, innovaties i.c.m. beperkte middelen
  • eigen ingebrachte discussiepunten

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 24 september
Tijd: 12.00 – 17.00 uur (incl. lunch)
Locatie: Buitenplaats Amerongen

Denk je met ons mee?

In deze roundtable, mede mogelijk gemaakt door het Amphia Ziekenhuis, wisselen we graag samen met jou van gedachten over hoe we meer grip kunnen krijgen op projecten zonder dat de continuïteit van onze dienstverlening eronder leidt. Schrijf je dus snel in voor deze roundtable op 24 september en denk met ons mee!

Deze roundtable is exclusief voor IT-managers en programmamanagers van Nederlandse ziekenhuizen.

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 24 september 2019, 12.00 – 17.00 uur (incl. lunch)
Thema: IT in de zorg, innovatie in de zorg
Kosten: Gratis
Locatie: Buitenplaats Amerongen

Profiel ConoScenza

ConoScenza

Wij zijn ConoScenza, een IT-dienstverlener met een sterke focus op het business-succes van onze klanten. Het is namelijk onze missie om organisaties nu en in de toekomst te laten excelleren door ICT. Dit maken wij mogelijk door organisaties vanuit diepgaande vakkennis (van advies en implementatie t/m beheer) te ondersteunen bij de inzet van de juiste ICT-oplossingen.

Profiel ConoScenza ›