Customer Data Platform: waarom elk bedrijf er een zou moeten hebben

Systemen die klantdata verzamelen zijn niet nieuw. Klantdata vormen immers de basis van je klantrelaties en CRM-strategie. Dit is de basis voor het verbeteren van conversierate, de lifetime value te optimaliseren of churn rates te verlagen, het valt of staat met (betrouwbare) data. Van data naar inzichten en hier acties op zetten, ofwel digital feedback loop, is waar bedrijven vandaag veel aandacht voor hebben en terecht.

Maak kennis met Customer Insights

In deze webinar met Microsoft laat BusinessBase zien hoe je relevante interne en externe bronnen eenvoudig kan ontsluiten middels Customer Insights van Microsoft. Hiermee bouwen we een eenduidig klantbeeld op en koppelen dat aan de geavanceerde analytics en AI-technologie van Microsoft. Zo realiseren organisaties op een toekomstvaste manier een Customer Data Platform op basis van Dynamics 365 Customer Insights. Een CDP waarmee jij effectief je businessdoelen kunt realiseren.

Tijdens de webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Visie en waarde van Customer Data Platform
  • Van klantdata naar een Customer Data Platform
  • Toevoegen van data uit externe bronnen (trends, weer en/of industrie)
  • Predictive analytics, AI en Machine Learning
  • Een doelgerichte roadmap en aanpak

BusinessBase, jouw Customer Insights partner

Samen bouwen we een compleet beeld van je klanten. Welke social media gebruiken ze, welke interesses hebben ze en wat is voor hen belangrijk? We ontwikkelen een single source of truth, een optimaal georchestreerde customer journey en slimme voorspellingen voor je marketing, sales en support teams. Van real-time aanbevelingen en churn forecasting tot fraudeopsporing en preventief onderhoud. Meer weten? We vertellen je er graag alles over.

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 21 januari 2020, 11:00 - 12:00 uur
Thema: Digitale transformatie, Dynamics 365
Kosten: Gratis
Locatie: Online