Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ERP-systeem: verbeter processen en verlaag kosten

Westfriesgasthuis verbetert operationele processen

Wanneer ziekenhuizen voor elk proces de meest geschikte applicatie implementeren leidt dit tot een wirwar aan applicaties en complex applicatiebeheer.
 
Een herkenbaar probleem dat in het Westfriesgasthuis op structurele wijze is aangepakt. Met als uitgangspunt dat vrijwel alle processen in een ziekenhuisorganisatie zijn terug te voeren op twee pijlers: administratief en zorg.
 
Door voor elk van die twee pijlers een goed ICT-platform te selecteren kan elk proces worden geautomatiseerd. De instelling heeft daarom gekozen voor een flexibel administratief systeem (ERP) en een krachtig Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS). Door strak vast te houden aan dit uitgangspunt kan het Westfriesgasthuis nu met een minimum aan applicaties, licenties en beheerinspanningen maximale resultaten bereiken.
 
Praktijkcase AX4Health
Een uitdaging was echter dat veel van deze ERP-pakketten ontwikkeld zijn voor de groothandel en niet voor ziekenhuizen. Bij het Westfriesgasthuis is daarom gekozen om gebruik maken van het AX4Health pakket. Dit is een ERP-pakket dat specifiek is ontwikkeld voor het gebruik in ziekenhuizen. In deze video wordt de case toegelicht door verschillende medewerkers van het Westfriesgasthuis.

In deze case study kunt u geheel gratis en vrijblijvend lezen hoe het Westfriesgasthuis het AX4health-pakket in gebruik heeft genomen. Er wordt dieper ingegaan waarom ze voor dit pakket hebben gekozen, waar ze tegenaan liepen en wat de resultaten zijn geweest.

 

Download de whitepaper
Download