Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ERP-software combineren met CRM?

ERP komt van Mars en CRM van Venus

Wat is de beste keuze wanneer het gaat om ERP- en CRM-software? Moet er eigenlijk wel een keuze gemaakt worden? Deze whitepaper gaat dieper in op ERP-software en hoe organisaties ERP-software kunnen combineren met CRM. Een aantal onderwerpen die aan bod komen in deze whitepaper zijn:

  • Wat is ERP, waarom en wanneer zou u ervoor moeten kiezen?
  • De voor- en nadelen van ERP-software
  • Wat is CRM, waarom en wanneer zou u ervoor moeten kiezen?
  • ERP-software combineren met CRM, wat is de kracht van deze samenwerking?

ERP software combineren met CRM: de voor- en nadelen

Het klantproces begint in het CRM-systeem. Bij een binnengekomen order gaat de informatie vanuit het CRM-systeem richting het gekoppelde ERP-systeem. Het systeem gaat verder met de gekoppelde processen en neemt de leiding over. De verdere afhandeling zal gedragen worden door het ERP-systeem.

Voordelen

  • Doordat de systemen niet perse bij dezelfde leverancier vandaan hoeven te komen, kan voor elk systeem de beste oplossing gekozen worden.
  • Niet elke medewerker maakt gebruik van beide systemen. Hierdoor kan er bespaard worden op het aantal licenties.

Nadelen

  • Hoe meer systemen, hoe meer belasting voor de IT-afdeling.
  • Meer beheertaken.

CRM en ERP versterken elkaar

Bij veel organisaties vormen de administratieve bedrijfsprocessen de basis van de keuze voor een ERP-systeem. Vaak komt CRM hierin ook al naar voren. ERP is intern en procesmatig gericht op administratie, diensten, producten, logistiek en boekhouding. Daarentegen is CRM extern en klantgericht. Voor het waarmaken van klantverwachtingen is CRM belangrijk naast een ERP-systeem.

De juist combinatie

Bent u momenteel op zoek naar de juiste combinatie tussen beiden systemen? Bent u nieuwsgierig naar de kracht van de combinatie? Lees in deze whitepaper meer over de voor- en nadelen zodat u voldoende handvatten heeft voor het maken van de juiste keuze.

 

Download de whitepaper
Download