Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ERP inzetten als geheim wapen

De juiste producten op de juiste plek tegen de juiste prijs

Voor groothandelaren en distributeurs is het verlagen van kosten en scherpstellen van marges een dagelijkse strijd. Er is niet alleen een jaarlijkse gevecht om de kosten te drukken en maken we ons zorgen over groeimogelijkheden, de concurrentie neemt ook gestaag toe. Tegelijkertijd worden consumenten steeds mondiger en stellen ze hogere eisen. Wie concurrenten voor wil blijven moet dus aan de slag met het aanscherpen van processen en het verbeteren van het ketenproces. Dit is geen eenvoudige klus, daarom vormt ERP (Enterprise Resource Planning) een goed fundament voor deze veranderingen.

ERP volledig benutten

De koplopers in de industrie maken pas echt het verschil door niet alleen aan de slag te gaan met ERP maar door de mogelijkheden volledig te omarmen. Ze maken maximaal gebruik van de meest actuele mogelijkheden en zijn zo in staat om met hun technologie het bedrijf in alle facetten te ondersteunen. Ze kiezen bijvoorbeeld voor een integratie van het ERP-pakket met het CRM-pakket (Customer Relationship Management). Dit zorgt ervoor dat alle klantdata geïntegreerd wordt in het ketenproces. Of men zet een self-service portal in. Klanten kunnen op een heel eenvoudige en snelle manier producten bij je bestellen, informatie opzoeken of problemen aanmelden bij de serviceafdeling. Dit gebruiksgemak zorgt ervoor dat klanten graag bij jou bestellen en leidt uiteindelijk tot een groei in je sales.

Alle opties benutten

Het blijft uiteraard niet bij het integreren van CRM en ERP. De leiders in de industrie kiezen ervoor om ERP te integreren met meerdere applicaties om op die manier tot betere (datagedreven) beslissingen te komen of een betere klantervaring te bieden. Ontdek in deze whitepaper de mogelijkheden van deze integraties en word ook een brancheleider!