Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

ERP en BPMS versterken elkaar

5 redenen om ERP en BPMS te combineren

Het blijft voor bedrijven een continue uitdaging om duurzaam concurrerend vermogen te creëren. Deze uitdagingen kunnen variëren van interne organisatie veranderingen, nieuwe spelers in de markt die goedkoper en sneller produceren, verwachtingen voor directe leveringen van producten of diensten en de toenemende eisen voor compliancy en transparantie. Een combinatie van ERP en BPMS kan helpen deze uitdagingen te tackelen.

ERP-systemen en hun beperkingen

In de huidige ERP-systemen worden bijna alle functionele gebieden van de organisatie gefaciliteerd en geïntegreerd. Daarnaast worden afdelingsspecifieke taken volgens de zogenaamde ‘best practices’ uitgevoerd. Ondanks dat steeds meer geavanceerde ERP-systemen zorgen voor een verbeterslag bij veel organisaties, ligt in het functioneel silo-management van ERP-systemen nog een gemis. Dit gemis zorgde in de jaren 90 al voor een toenemende behoefte aan procesgeoriënteerde oplossingen.

Opzoek naar de optimale balans tussen ERP en BPMS

Processen worden in de BPM-benadering gezien als het belangrijkste bezit van de organisatie. Het zwaartepunt van Business Process Management Suite (BPMS) ligt op end-to-end bedrijfsprocessen welke samenhang en flow ontwikkelen tussen de individuele functionele gebieden en de ERP-oplossing. Bedrijfsprocessen onderbrengen in een BPMS gaat niet ten koste van een ERP-systeem. Allesbehalve, ERP en BPMS beschikken allebei over unieke kernkwaliteiten die een zeer krachtige tool vertegenwoordig.

ERP en BPMS combineren: 5 voordelen

Deze redenen benaderen de kracht van de combinatie vanuit verschillende perspectieven. Lees hieronder meer over de 5 redenen:

  1. Het management verlangt inzicht en controle
  2. De dynamische omgeving vereist flexibiliteit
  3. De concurrentie vergroot de druk om efficiënter te werken
  4. De klant eist producten en diensten van een constante, hoogwaardige kwaliteit
  5. De medewerker verlangt een positieve gebruikerservaring

Lees in de whitepaper alle ins en outs over de combinatie van ERP en BPMS en bepaal of dit iets is voor uw organisatie.

 

Download de whitepaper
Download