Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Er was eens…

Frieke Hazendonk , Teamlead Recordmanagement & Bedrijfshistorie bij de Efteling B.V. Sinds eind jaren ’90 is Frieke werkzaam in diverse rollen in het informatie domein. Dit doet ze met een passie voor het samen met een business en IT opbouwen en verbeteren van bedrijfsinformatie en de instrumenten die daarbij nodig zijn. Frieke werkt het liefst op tactisch -en strategisch niveau, zowel in adviserende als leidinggevende functies. Vanaf juni 2014 is Frieke ‘Teamlead Recordmanagement en Bedrijfshistorie’ bij de Efteling. Deze functie combineert strategisch beleid, advies, planvorming en investeringsvoorstellen.

Van chaos naar gestructureerde informatie

Met een rijke geschiedenis als die van de Efteling is het niet meer dan logisch dat er een onuitputtelijke bron aan historische informatie te vinden moet zijn in de archieven van de organisatie. Nog niet zo heel erg lang geleden waren deze archieven een ongestructureerde bron aan informatie.

Iedere maand vind je op de corporate-website van het pretpark – onder het kopje ‘historie’ – een nieuw item waarin een specifiek topic uit de archieven van de Efteling wordt uitgelicht. Heeft u bijvoorbeeld wel eens stilgestaan bij de muziek die uit de paddenstoelen komt – welke langs de looproutes in het park staan – en door wie deze vrolijke nummers zijn gecomponeerd.

De Fakir, Holle Bolle Gijs en de digitale snelweg: een verhaal over een nieuw tapijtje

De Efteling is in 2015 begonnen om orde te scheppen in de ongestructureerde informatie. Inmiddels kijken ze terug op een mooie ontdekkingsreis. Frieke Hazendonk, Teamlead Documentmanagement, neemt u mee in de reis naar een beter beheer van ongestructureerde informatie. Wat voor rol speelt Holle Bolle Gijs? Wat is er gedaan om informatie beter vindbaar te krijgen? Ligt het metadatamonster ook in De Efteling op de loer? Hoe eindigt het sprookje van de Fakir en Holle Bolle Gijs op de digitale snelweg?

Congres Return on Information 2018

Bent u benieuwd hoe dit sprookje eindigt? Op 28 november vindt de 3e editie van het congres Return on Information plaats in het Hart van Holland in Nijkerk. Benieuwd welke interessante en inspirerende keynotes het congres nog meer voor u in petto heeft? Bekijk hier het programma. Wilt u zich direct aanmelden, dat kan door hier te klikken.